Gündem Haberleri

MARMARİS'TE YUNAN ADALARINA KAÇMAYA ÇALIŞAN FETÖ'CÜLER YAKALANDI

Marmaris'te Yunan adalarına kaçmaya çalıştığı belirlenen aralarında meslekten ihraç hakim ve polislerin de bulunduğu FETÖ/PDY üyeleri ile organizatörler yakalandı. Şüphelilerden 13'ü tutuklanırken 2'si adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Loading...

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşım ile FETÖ'ye yönelik düzenlenen "Kıskaç-28" operasyonlarında tekneyle Muğla'dan yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanan 13 kişinin tutuklandığını duyurdu.

İstihbarat Başkanlığı koordinesinde Muğla İstihbarat Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda; kamudan ihraç edilen, kovuşturma dosyaları istinaf aşamasında olan ve Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarındaki "W.B." isimli tekne içerisinde illegal yollardan yurt dışına çıkmaya çalıştıkları değerlendirilen şahıslara yönelik Kıskaç-28 Operasyonu düzenlendi.

MUĞLA'DA FETÖ'CÜLER KISKAÇ-28 OPERASYONU İLE YAKAYI ELE VERDİ

Muğla İstihbarat Şube Müdürlüğünce karadan ve denizden yapılan takip çalışmaları sonucu "W.B." isimli teknenin uluslararası sulara doğru yöneldiğinin görülmesi üzerine Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığıyla koordineli olarak Muğla’nın Marmaris ilçesi Kadırga Koyu açıklarında durdurulan teknede; örgütün kripto haberleşme programı “Bylock” kullanıcısı ve “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan hakimlik mesleğinden ihraç edilen O.S., S.A., B.Ö., E.Z. ve B.Z., emniyet teşkilatından ihraç edilen Ü.B. ve K.B. ile sivil M.A., M.Y.E., M.G. ve S.N.B. isimli şahıslar ve tekne mürettebatı M.Ü, D.Ç.O, E.T. ve J.T.B. isimli şahıslar yakalanarak Muğla KOM Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.

MARMARİS'TE 9 FETÖ ÜYESİ VE 4 ORGANİZATÖR TUTUKLANDI

Bunun üzerine adli makamlar tarafından 9 şüpheli şahıs silahlı terör örgütüne üye olma, tekne mürettebatı 4 şahıs ise göçmen kaçakçılığı suçundan tutuklandı, 2 şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

FETÖ'YE YÖNELİK OPERASYONLARDA KARARLILIK VURGUSU!

Ayrıca Bakan Yelikaya paylaşımında, "Operasyonları gerçekleştiren Sahil Güvenliğimizi ve Polislerimizi ve tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. FETÖ'ye yönelik operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek." ifadelerine dikkat çekti.