Marmaris Haberleri, Marmaris Son Dakika Haber

Marmaris'te yüksek gerilim hatlarına helikopterle havadan bakım

Marmaris'te sabah saatlerinde havada bir helikopterin yüksek gerilim hatlarına bakım yapması vatandaşların cep telefonu kameralarına anbean yansıdı. İlk etapta ne olduğunu anlayamayan vatandaşlar, helikopter su sıkınca bakım yapıldığını anladıklarını kaydetti.

Abone Ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından hayata geçirilen 2019 yılından bu yana yüksek gerilimli enerji nakil hatlarında havadan bakım ve temizlik çalışmalarının özel helikopter ile yapıldığı belirtilirken Marmaris'te ilk kez karşılaşılan görüntü cep telefonları ile kayıt altına alındı.

YÜKSEK GERİLİM HATLARI HELİKOPTERLER İLE TEMİZLENDİ

Armutalan Mahallesi'ndeki ve Marmaris, Datça karayolundaki yüksek gerilim ana hatlarının bulunduğu bölgede, bu sabah saatlerinde helikopterlerin altına kurulan bir düzenek ile yapılan çalışmayla enerji nakil hatlarındaki toz, kum, kimyasal atıklar, tarımsal ilaçlar, deniz tuzu ile kirlenen ve iletim performansı azalan yalıtkan malzeme, helikopterden sıkılan saflaştırılmış suyla yıkandı. O anlar vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.