Marmaris

MARMARİS'TE KIRLANGIÇ KUPASI YAT YARIŞLARI BAŞLADI!

Marmaris'te ilki düzenlenen Kırlangıç Kupası Yat Yarışları başladı. Yarışların ilk etabında iki yarış birden yapıldı. Türkiye, Yunanistan, Rusya, Kazakistan, Türkmenistan ve Bulgaristan'dan 12 yelkenli yat ve 100 sporcu mücadele ediyor.

Abone Ol

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MİYC) tarafından Marmaris'te bu yıl ilk kez düzenlenen Kırlangıç Kupası Yat Yarışları'nın ilk etabında iki yarış birden gerçekleştirildi. Dün itibarıyla başlayan yarışlarda Türkiye'nin yanı sıra Yunanistan, Rusya, Kazakistan, Türkmenistan ve Bulgaristan'dan 12 yelkenli yat ile 100 sporcu katıldı.

2 YARIŞ GERÇEKLEŞTİ

Netsel Marina'dan ayrılan yatlar, ilk yarış başlamadan körfezde antrenman turları atarken sınıflarına göre start alan yatlar, ORC-1 ve ORC-2 olmak üzene 2 yarış gerçekleştirdi. Bir ilke imza atan organizasyonda 11 Eylüle kadar 6 yarış yapılacak. 

İlk gün yapılan iki yarış sonucunda ilk üçe giren yat ve sahiplerinin isimleri şöyle sıralandı:

ORC-1

1- Mersin Yelken Akademisi (Oytun Çalışlar)
2- Matrak 2 (Orhan Özdaş),
3- Anyway-SEC (David Tsogoev)

ORC-2

1- Mousmoulo (Nikolaos Koumnakis)
2-VMG (Doğukan Kandemir)
3-Stormy (Tunca Çalışkan)

MARMARİS'TE KIRLANGIÇ KUPASI YAT YARIŞLARI

6 yarışın gerçekleştirileceği kupa 9-11 Eylül arası düzenlenecek. Marmaris Körfezi ve açık denizde gerçekleştirilecek yarışlara, yerli ve yabancı 20 teknede yaklaşık 200 yelkenci katılacak. Bu yıl ilk kez düzenlenecek yarışın adını; özgürce uçan ve vakti geldiğinde istedikleri yere göç eden kırlangıçlardan aldığı öğrenildi.