MARMARİS BELEDİYESİ ŞAHAN GÖKBAKAR'A AİT KAÇAK YAPIYI MÜHÜRLEDİ MARMARİS BELEDİYESİ ŞAHAN GÖKBAKAR'A AİT KAÇAK YAPIYI MÜHÜRLEDİ

Muğla Valiliği, Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarındaki öğrenci kapasitesinin iki yeni yurtla 14 bin 611’e ulaştığını açıklandı.

Öğrencilerin güvenli, konforlu ve modern bir ortamda eğitim hayatlarını sürdürmeleri için inşa edilen yurtların her türlü ihtiyaca cevap verecek şekilde tasarlandığı belirtilen açıklamada Menteşe'de 1.500 öğrenci kapasiteli yurt inşaatı devam ediyor. Bodrum ilçesinde ise 500 öğrenci kapasiteli yurt projesi için çalışmalar başladı.

MARMARİS'TE 5 YILDIZ OTEL GİBİ YURT

Marmaris'te ise yıllardır üniversite öğrencilerinin en büyük sorunlarından biri olan yurt sorunu Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından çözüldü. İçmeler Mahallesi'nde bulunan bir oteli satın alan bakanlık oteli KYK yurdu yaparak öğrencilerin sorununu çözdü.

Marmaris'te, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine bağlı Marmaris Turizm Meslek Yüksek Okulu ve Marmaris Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'nda 2 bin100 öğrenci eğitim görüyor.

Muğla İl Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı Marmaris İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün tüm aşamalarını yakından takip ettiği KYK yurdu 1 Eylül itibari ile turizm oteli olmaktan çıkıp 15 Eylülden itibaren öğrencilerin kalacağı yurt olacak.

5 bin metrekarenin üzerindeki alan içerisinde, etrafında ağaçların olduğu, 2 Blok, 2 ayrı girişi, 155 odası, kapalı ve açık alan yemekhanesi olan, kamera sistemli ve oldukça modern olan İçmeler KYK Yurdu'nun bir bloğunda 200 kız öğrenci, diğer bloğunda 200 erkek öğrenci konaklayacak.