Marmaris’te geçtiğimiz yıl Ekim ayında Marmaris Ticaret Odası (MTO) tarafından düzenlenen Boat Show sırasında yapımına başlanan dört buçuk metrelik ahşap paraçele teknesi, son aşamalarına geldi. Marmaris’in son ahşap tekne ustalarından Mustafa Kısaoğlu tarafından inşa edilen bu tekne, Marmaris Belediyesi işbirliğiyle ilçenin simgelerinden biri olacak.

Iha

EVREN PAŞA İLKOKULU'NUN YIKIMINA BAŞLANDI; YENİ BİR İSİMLE OKUL YAPILACAK EVREN PAŞA İLKOKULU'NUN YIKIMINA BAŞLANDI; YENİ BİR İSİMLE OKUL YAPILACAK

DENİZDE KAYBEDİLEN DENİZCİLER ANISINI YAŞATMAK İÇİN YAPILIYOR

 Marmaris Ticaret Odası Başkanı Süleyman Mutlu Ayhan, Marmaris yelkenli paraçelesinin 1700’lü yıllardan itibaren taşımacılık, süngercilik ve balıkçılıkta kullanıldığını söyledi. Ahşaptan yapılan bu yerel tekne modeli, daha büyük versiyonlarıyla tarih boyunca Marmaris’ten Yunan adalarına ve Mısır’a kadar ticaret ve taşımacılıkta kullanılmıştı. Ancak, şu anda Marmaris’te faal olarak bulunan bir örneği bulunmuyor.

MARMARİS'TE SERGİLENECEK

 MTO Başkanı Ayhan, teknenin tamamlanmasının ardından Marmaris’te güzel bir yerde sergileneceğini ve bu projenin, Marmaris’in geçmişini geleceğe taşımak ve denizde kaybedilen denizcilerin anısını yaşatmak amacıyla yapıldığını belirtti. Marmaris için önemli bir kültürel değer taşıyan paraçele, bölgenin denizcilik mirasını yaşatmaya devam edecek.

Kaynak: İHA