Marmaris

MARMARİS'E TATİLE GELEN RUS TURİST NATALYA SOMOVA GÜNLERDİR BULUNAMIYOR

Rus turist Natalya Somova, Marmaris'te kaldığı otelden İçmeler-Turunç arasında yürüyüşe çıktı ama dönmedi. 17 Ağustos'tan beri kayıp olan Somova'ya yalnızca ait bir alışveriş fişi bulunabildi. Hassas burunlu iz sürücü köpeklerle arama kurtarma ekipleri bölgeyi didik didik taramasına rağmen dün de iz bulamadı.

Abone Ol

Tatil için Marmaris'e gelen ve Park Otel'de konaklayan Rus turist Natalya Somova'dan 17 Ağustos'tan beri haber alınamıyor. Daha önce haberini yaptığımız kayıp kadın için arama çalışmaları devam ediyor.

Marmaris'e 11 Ağustos'ta gelen Somova için en son görüldüğü yer olan Karya yürüyüş yolundaki 11 kilometrelik alanda arama çalışmaları ve kamera incelemeleri başlatıldı ama dün yine sonuç alınamadı.

Son görüldüğü gün kamera kayıtlarından üzerinde beyaz uzun kollu bir tişört, siyah eşofman, spor ayakkabı ve bej rengi bir sırt çantası tespit edilen Somova, yakınlarına telefonla Karya yürüyüş yoluna gideceğini söylemişti.

SOMOVA'YA AİT FİŞ BULUNDU

19 Ağustos günü Rusya'ya dönmesi gereken talihsiz turist ülkesine dönmedi. Akrabalarına ulaşamayan yakınları Rusya'dan, kadının kaldığı otel ve tur acentesine bildirdi. Marmaris asayiş büro ekipleri, ilçe Jandarma ekipleri Muğla AFAD merkezi ile koordine olarak AKUT Marmaris, Marmaris Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri (MABKE), AFAD, Magame Sar ve gönüllü arama ekipleri ile birlikte karanlıkta dağlık alanda arama çalışmalarına başladı. Gece yapılan arama faaliyetinde bulunan bir fişin kadına ait olduğu ailesi tarafından onaylanınca, sabah saatlerinde bölgeye İl Jandarma Komutanlığı'ndan hassas burunlu iz takip köpekleri sevk edildi.

Natalya Somova'nın yakınları da Rusya'dan gelerek arama çalışmalarına katıldı.

RUS MAKAMLARI YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Rusya Antalya Başkonsolosluğunun 'da yakinen takip ettiği kayıp ile ilgili Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya "İlçe emniyet asayiş ekiplerimiz ve Jandarma ekiplerimiz hem kamera kayıtlarını inceliyor hem de oldukça sarp ve dağlık olan alanda AFAD Muğla ekipleri ve gönüllüler ile birlikte, iz takip köpekleri ve yüksek çözünürlüklü dronlar eşliğinde arama çalışmaları devam ediyor. Amacımız her türlü ihtimali değerlendirerek didik didik tarama yapmak" dedi.

RUS TURİST NATALİA SOMOVA DOĞA YÜRÜYÜŞÜNDE KAYBOLDU, ARAMA ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI RUS TURİST NATALİA SOMOVA DOĞA YÜRÜYÜŞÜNDE KAYBOLDU, ARAMA ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI