Marmaris

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI ACAR'DAN MECLİS'TEKİ SAHİPSİZ HAYVAN TASARISINA TEPKİ: "CANLARIMIZA KIYMAYACAĞIZ"

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülen sahipsiz hayvanlarla ilgili yasa tasarısına dair önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Acar, 'ötenazi' adı altında sokak hayvanlarının öldürülmesini öngören yasa tasarısının vicdanları derinden etkilediğini belirterek, "Biz Marmaris Belediyesi olarak bu canların hayatına asla kıymayacağız" dedi.

Abone Ol

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Meclis'te kabul edilse bile Marmaris Belediyesi'nin sokak hayvanlarına zarar vermeyeceğini  söyleyerek:“Gelen tepkiler üzerine 'ötenazi' kelimesi tasarıdan çıkarılsa da, bu yasa tasarısı hala belirsizlik barındırıyor. Marmaris Belediyesi olarak, canlarımızın canına asla kıymayacağız” dedi.

"CANLARIMIZIN CANINA ASLA KIYMAYACAĞIZ"

Başkan Acar, sokak hayvanlarının temel sorununa çözümün sahiplendirmeden geçtiğini vurguladı. Marmaris Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nde sokak hayvanlarına bakım, tedavi, kısırlaştırma ve geçici barınma hizmeti sunulduğunu belirtti. Ancak, en önemli ihtiyacın sıcak bir yuva olduğunu ifade etti.

"GELİN CAN DOSTLARIMIZA EVİNİZİN KAPISINI AÇIN"

Acar, vatandaşlara şu çağrıda bulundu: “Geliniz, can dostlarımıza evlerinizin kapısını açın. Bakımevimizi ziyaret ederek canlarımızla tanışın, ömürlük bir dost edinin. Bu eşsiz sevgiyi ve sadakati tadın.”

"DESTEK İSTİYORUZ"

Marmaris Belediyesi’nin sahipsiz hayvanlar için yürüttüğü çalışmalara destek olmanın ve evcil bir dost edinmenin önemini vurgulayan Başkan Acar, tüm vatandaşları bu çağrıya kulak vermeye davet etti.