Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, can simitleri ve lastik botlarda bulunan düzensiz göçmenleri kurtarma operasyonu düzenledi. 16 Temmuz tarihinde saat 08.55 ve 19.30'da Yunanistan unsurları tarafından Türk karasularına geri itilen 4 can salı içerisindeki 13'ü çocuk toplam 55 düzensiz göçmen kurtarıldı.

LASTİK BOT ARIZA YAPINCA AVRUPA HAYALLERİ SUYA DÜŞTÜ; 46 KAÇAK GÖÇMEN KURTARILDI LASTİK BOT ARIZA YAPINCA AVRUPA HAYALLERİ SUYA DÜŞTÜ; 46 KAÇAK GÖÇMEN KURTARILDI

ARALARINDA 11'Ü ÇOCUK

Aynı gün saat 11.15'te motor arızası nedeniyle sürüklenmeye başlayan bir lastik bot içerisindeki 3'ü çocuk 19 düzensiz göçmen de başarıyla kurtarıldı. Ayrıca saat 08.20'de hareket halinde tespit edilen bir lastik bot içerisindeki 20 düzensiz göçmen ise yakalandı.

74 GÖÇMEN KURTARILDI

Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılan toplam 74 düzensiz göçmen, işlemlerin ardından Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Operasyon, bölgede artan düzensiz göçmen hareketliliğiyle ilgili olarak Sahil Güvenlik'in etkin müdahale ve kurtarma kapasitesini bir kez daha gözler önüne serdi.