Malta bayraklı "Marella Discovery" isimli kruvaziyer, çıktığı tur kapsamında "ana liman" olarak kullandığı Marmaris'e ulaştı. Mikanos Adası'ndan gelen yolcu gemisi, Marmaris Cruise Port Limanı'nın büyük iskelesine yanaştırıldı.

YAKLAŞIK İKİ BİN KİŞİYİ TAŞIYOR

Kruvaziyerde çoğu İngiliz olmak üzere bin 890 yolcu ve 740 personel olduğu aktarıldı. Söz konusu gemideki turistler, gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından limandaki ayrılıp Marmaris Çarşısı, tarihi Kaleiçi Mahallesi, Marmaris Yat Limanı ve Uzunyalı Sahili'ni ziyaret etti. Marmaris'in merkezindeki tarihi ve turistik yerleri gruplar halinde gezen turistler, deniz kenarındaki restoran ve kafelerde de vakit geçirdi.

Marmaris Kalesi nerede, nasıl gidilir? Marmaris Kalesi nerede, nasıl gidilir?

Malta Bayrakli Yolcu Gemi̇si̇ Ana Li̇mani Marmari̇s'te

MARMARİS BİR HAFTA İNGİLİZ TURİST AĞIRLAYACAK

Bazı turistlerin Dalyan Kaunos turuna katıldığı belirtilirken Marmaris Cruise Port Limanı'ndan "ana liman" (homeport) hizmeti alan gemiden ayrılan yolculardan 245'inin de ilçedeki otellerde bir hafta konaklayacağı öğrenildi.

Öte yandan İngiltere'den Muğla'ya gelen bin 440 yolcu ise bir sonraki tura katılmak için Marmaris'ten gemiye bindi. Gece saatlerinde demir alacak olan "Marella Discovery" Limasol Limanı'na hareket edecek.

Editör: Huri Kaptan