Gündem Haberleri

Malatya'da 5,9 büyüklüğünde deprem! Pek çok ilde hissedildi

Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu'da hissedilen büyük bir deprem meydana yaşandı. Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem birçok ilde hissedildi.

Abone Ol

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya’nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Saat 10.46’da meydana gelen depremin derinliğinin 10.07 kilometre olduğu belirtildi. 

DEPREM 3 BÖLGEYİ SALLADI 

Depremden başta Doğu Anadolu olma üzere Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu'da da birçok il etkilendi. Sarsıntı, Suriye devlet basınına göre Suriye'nin Halep, Haseke ve Deyr El Zor bölgelerinden de hissedildi.

Gerçekleşen depremin büyüklüğünü, Kandilli Rasathanesi de 5.9 olarak açıklarken pek çok ilde hissedilen depremin derinliğini 6,5 olarak kaydetti. Öte yandan depremin Diyarbakır, Elazığ ve Gaziantep'ten de hissedildiği belirtildi.

ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya’nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde meydana gelen ve birçok ilde hissedilen depreme ilişkin bir açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Malatya’nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

MALATYA BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA!

Malatya Belediye Başkanı Sami Er ise yaşanan depremle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, depremden etkilenen bütün vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek şunları kaydetti:

"Meydana gelen depremin hemen akabinde tüm ekiplerimiz saha taramalarını sürdürmektedir. Şu ana komuta merkezimize gelen herhangi bir olumsuz durum yoktur. Saha taramalarımız devam etmektedir."