Türkiye-Macaristan köklü diplomatik ve kültürel ilişkilerin başlamasının 100’üncü yılına girilirken Macaristan’ın Muğla ve Denizli illerini kapsayan Fahri Konsolosluk ofisi Menteşe'de bugün düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine, Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Macaristan’ın İstanbul Başkonsolosu Attila Pinter, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras,fahri konsolos olarak atanan Hamdi Akın ve iş dünyasından birçok önemli isim katılım gösterdi. Törenin, diplomatik ilişkilerin 100’üncü yılını kutlamak için atılan önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Macaristan’ın Muğla Ve Denizli Fahri Konsolosluğu Törenle Açıldı! Hamdi Akın Fahri Konsolos Olarak Atandı (1)

Muğla AK Parti’de kadın ilçe başkanı sayısı 3’e yükseldi: Datça İlçe Başkanı Aycan Çuhadar Terlemez oldu Muğla AK Parti’de kadın ilçe başkanı sayısı 3’e yükseldi: Datça İlçe Başkanı Aycan Çuhadar Terlemez oldu

HAMDİ AKIN FAHRİ KONSOLOS OLARAK ATANDI

Fahri konsolos olarak atanan Hamdi Akın, buradaki açılış konuşmasında, Türkiye ve Macaristan arasındaki 100 yıllık dostane ilişkilerin, bu konsolosluk aracılığıyla daha da derinleşeceğinin altını çizdi. Muğla ve Denizli illerinin kültürel ve ekonomik zenginliklerine dikkati çeken Akın, bu bölgelerin Macaristan ile ilişkilerin güçlenmesinde önemli bir rol oynayacağını ifade etti. Ayrıca Akın, "Bu önemli yılda, böylesine bir göreve layık görülmek benim için büyük bir onur. Macaristan ile Türkiye arasındaki ticari ve kültürel işbirliklerinin artırılmasında önemli bir köprü olacağız" ifadelerini kullandı.

"BÜYÜK BİR İSTEKLE ÇALIŞACAĞIM"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Cumhurbaşkanı Tamas Sulyok ve Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis’e teşekkür eden Akın, bu görevin kendisine duyulan güvenin bir simgesi olduğunu belirtti. Öte yandan Akın, "Bu görev, iki ülke arasındaki dostluğu daha da güçlendirme sorumluluğu veriyor. Büyük bir istekle çalışacağım" dedi.

Macaristan’ın Muğla Ve Denizli Fahri Konsolosluğu Törenle Açıldı! Hamdi Akın Fahri Konsolos Olarak Atandı (2)

VİKTOR MATİS: YÜZ YILI AŞKIN SÜREDİR DEVAM EDEN DOSTANE İLİŞKİLER FAHRİ KONSOLOSLUKLA DAHA DA GÜÇLENECEK

Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis ise iki ülke arasındaki yüz yılı aşkın süredir devam eden dostane ilişkilerin fahri konsoloslukla daha da güçleneceğini dile getirdi. Diğer yandan Matis, Muğla ve Denizli’nin kültürel ve ekonomik açıdan zengin yapılarının bu işbirliğinde merkezi bir rol üstleneceğini kaydetti.

Fahri konsolosluğun iki ülke arasındaki kültürel ve ticari ilişkilerin daha da gelişmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Editör: Huri Kaptan