Milyonlarca öğrencinin ve velinin merakla beklediği 2024 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçlarını, "http://www.meb.gov.tr" internet adresinden açıkladı.

Merkezi sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğüne göre tercihler doğrultusunda yerleştirme yapıldı. 

LGS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

MEB sonuçların ilanıyla ilgili yaptığı duyuruda;

"Öğrencilerin yerleştirme sonuçları http://www.meb.gov.tr internet adresinden açıklanacak olup sonuç bilgilerinde kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacaktır. Ayrıca SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecek." ifadelerini kullandı.

YILDIZ VOLEYBOLCUNUN ÖLÜM NEDENİ GIDA ZEHİRLENMESİ! EN SON MANTARLI TAVUK SALATASI YEMİŞ YILDIZ VOLEYBOLCUNUN ÖLÜM NEDENİ GIDA ZEHİRLENMESİ! EN SON MANTARLI TAVUK SALATASI YEMİŞ

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) LGS merkezi sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından başlatılan tercih başvuru süreci 17 Temmuz'da sona ermişti.

Yerleştirmelere esas nakiller, iki dönemde yapılacak. Her iki dönemde de merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.

L G S2024

YEREL YERLEŞTİRMELER

Yerel yerleştirme işlemleri; okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il, ilçe millİ eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara sırasıyla öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanı üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılacak.

Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla 8, 7 ve 6'ncı sınıflardaki yıl sonu başarı puanı üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılacak.

Editör: Haber48 Editör