KPSS 2024 Ön Lisans atama taban puanları sınava giren adaylar için büyük önem arz ediyor. 1 Eylül’de ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS Ön Lisans sınavı sonuçları 20 Eylül Cuma günü açıklanıyor. Sınav sonuçlarının açıklanması sonrasında ise zorlu bir tercih süreci başlıyor.

Memur adayları tercih süreci içerisinde puanlarına göre ve kurumların taban puanlarını dikkate alarak KPSS grubu 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80 puanıyla hangi kadrolara girebileceklerini merak ediyor.

KPSS Ön Lisans ile atama yapılan kadrolar için taban puanı sorgulamaları başladı. Sınavın hemen sonrasında sınav sonuçlarının da açıklanmasıyla birlikte adaylar tarafından alınacak puanlara göre tercih listeleri oluşturulacak.

KPSS Ön Lisans Taban Puanları

MUĞLA'DA EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI VALİ İDRİS AKBIYIK'IN DERS ZİLİYLE BAŞLADI MUĞLA'DA EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI VALİ İDRİS AKBIYIK'IN DERS ZİLİYLE BAŞLADI

KPSS Ön Lisans sınav sonuçları ÖSYM tarafından 20 Eylül tarihinde kamuoyuyla paylaşılacak. Adaylar sınav sonuçlarına; T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamaları üzerinden erişebilecek.

KPSS ÖN LİSANS PUANLARI KAÇ YIL GEÇERLİ?

Sınav sonuçlarının açıklanması sonrasında KPSS puanları iki yıl süreyle geçerliliğini korumaktadır. Yeni bir sınavın yapılamaması durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam edecektir. Kamu kurum ve kuruluşlarının B Grubu Kadrolarına ilk defa atanacakların geçerli bir KPSS puanına sahip olmaları kesinlikle zorunludur.

KPSS ÖN LİSANS ATAMA TABAN PUANLARI

Editör: Gürel Murat