Gündem Haberleri

Köfteci Yusuf'a helal sertifika şoku! HAK soruşturma başlattı

Ünlü restoran zinciri Köfteci Yusuf’ta yaşanan domuz eti skandalıyla birlikte Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) sertifikası olup olmadığı tartışma yarattı. Tarım ve Orman Bakanlığı bu konuda ters bir bilgilendirmede bulundu.

Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan listede domuz eti kullanan firmalar arasında sonradan eklenen Köfteci Yusuf’ta skandallar bitmiyor. Helal Akreditasyon Kurumu (HAK), Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından numune alma ve analiz işlemlerinin gerçekleştirildiği tarih ve zaman aralığında Köfteci Yusuf'un, HAK akreditasyonu ile düzenlenmiş herhangi bir belgesi bulunmadığına işaret etti.

Bakanlığın listesinde bulunan ve ürünlerinde domuz eti olduğu tespit edilen köfteci için şimdi de 'helal sertifika' tartışmaları ilk başta yer aldı.

HELAL SERTİFİKA TARTIŞMALARI

Köfteci Yusuf’un ‘helal sertifika’ sahibi olduğu haberleri gün yüzüne çıkarken Ticaret Bakanlığı’na bağlı Helal Akreditasyon Kurumu’nun doğrudan ürün ya da hizmetlere helal belgesi düzenlemediği belirlendi. 

HAK’tan yapılan açıklamada, 'Yaşanan tüm bu gelişmelere istinaden HAK, süreç içerisinde hiçbir ihmal ve benzeri olmadığını tam olarak doğrulamak adına belgeyi düzenleyen kuruluştan resmi bir savunma talep etmiş ve ayrıca yine aynı kuruluşa yönelik bir yerinde denetim süreci başlatmıştır' ifadeleri yer aldı.