Ve sonunda rapor ortaya çıktı. Ünlü restoran zinciri Köfteci Yusuf’un Ankara’daki iki şubesindeki ürünlerde domuz eti tespit edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan listede ilk olarak ismi sır gibi saklanan ve ürünlerinde domuz eti tespit edilen firmanın Köfteci Yusuf olduğu ortaya çıktı.

Kan donduran gerçek: Sur canisi Semih Çelik'ten ''Baba seni nasıl öldüreyim?'' sorusu Kan donduran gerçek: Sur canisi Semih Çelik'ten ''Baba seni nasıl öldüreyim?'' sorusu

Alınan son numunelerde 27 Şubat ve 7 Mart tarihli raporda pişmiş köfte eti ve dana eti dönerinde domuz etine rastlanan Köfteci Yusuf’tan henüz bir açıklama gelmedi.

KÖFTECİ YUSUF KİMİN?

Bursa merkezli Köfteci Yusuf firmasının sahibi Yusuf Akkaş’tır. Aslen Bursalı olan Yusuf Akkaş, dünyaca ünlü Köfteci Yusuf’un sahibidir.

Köfteci Yusuf Sahibi Yusuf Akkaş

YUSUF AKKAŞ KİMDİR?

Köfteci Yusuf’un sahibi Yusuf Akkaş, 1960 yılında Bursa’da dünyaya geldi. Bursa’nın Kızılhisar köyünde doğan ve 64 yaşında olan Yusuf Akkaş, henüz genç yaşlarda ticarete atıldı. 1996 yılında Bursa’nın İznik ilçesinde ilk dükkanı açtıktan sonra kısa sürede Türkiye’de ünlendi.

Ticaret hayatına köy kıraathanesinde başlayan Yusuf Akkaş, 600 kapasiteli Köfteci Yusuf dükkanı ile kısa sürede adını duyurmayı başardı. Ancak daha sonrasında 9 Ekim tarihinde Ankara’daki Köfteci Yusuf şubelerinde satılan ürünlerinde domuz eti tespit edildi.

Editör: Tolga Murat