Muğla Haberleri

Kırsal mahallelere mobil tarama aracı ile ağız ve diş sağlığı hizmeti: Protokol imzalandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Muğla Dişhekimleri Odası arasında kırsal mahallelerdeki vatandaşlara ağız ve diş sağlığı hizmeti sunmak için protokol imzalandı. Buna göre mobil tarama aracı ile sağlık taramaları ve eğitimler verilecek.

Abone Ol

İl genelinde vatandaşların sağlığı için evde bakım, hasta, engelli nakil, diyetisyen, psikolog görüşmeleri gibi birçok hizmet veren Büyükşehir Belediyesince sağlık alanında en önemli bölümlerden biri olan ağız ve diş sağlığı için de çalışma başlatıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Dişhekimleri Odası tarafından kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların ağız ve diş sağlığı uygulaması imkanına ulaşması için gerekli protokole imzalar atıldı. Söz konusu protokol, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tayfun Yılmaz ile Muğla Dişhekimleri Odası Başkanı Doruk Alp arasında imzalandı.

MOBİL TARAMA ARACI İLE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TARAMASI YAPILACAK

Protokol ile birlikte, Muğla genelinde kırsal mahallelerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik mobil tarama aracı ile ağız ve diş sağlığı taraması yapılacak. Muğla Dişhekimleri Odası gönüllü hekimleri tarafından mobil araç içinde halkı bilgilendirici eğitimler verilecek. Bunun yanı sıra özellikle 4-12 yaş aralığındaki çocuklara diş fırçalama ve ağız hijyeni eğitimleri verilecek. 

MOBİL ARAÇLAR VATANDAŞLARA ULAŞMAK İÇİN YOLA ÇIKACAK

Muğla Büyükşehir Belediyesi mobil aracı temin edecek ve aracın iç dizaynı ile ilgili çalışmalar Muğla Dişhekimleri Odası tarafından yapılacak. Diğer taraftan araçla ilgili çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz mobil araç kırsal mahallelerdeki vatandaşlara ulaşmak için yola çıkacak. 

KIRSAL MAHALLELERDEKİ VATANDAŞLAR AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI İÇİN ZİYARET EDİLECEK

Vatandaşların ağız ve diş sağlığı için Büyükşehir Belediyesi ile bir yola çıktıklarını dile getiren Muğla Dişhekimleri Odası Başkanı Doruk Alp, Muğla'da mobil araçla kırsal mahallelere sağlık hizmeti götürmekten büyük mutluluk duyacaklarını ifade etti. Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tayfun Yılmaz ise sağlık alanında Büyükşehir Belediyesi olarak birçok hizmetle vatandaşların yanında olduklarını, imzaladıkları protokolle buna ağız ve diş sağlığını da eklediklerini kaydetti. 

Yılmaz, sağlığın ağızda başladığının altını çizerek bu proje ile kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşları dizayn edilen mobil araçla ağız ve diş sağlığı için ziyaret edeceklerini bildirdi.