MARMARİS'TE YUNAN ADALARINA KAÇMAYA ÇALIŞAN FETÖ'CÜLER YAKALANDI MARMARİS'TE YUNAN ADALARINA KAÇMAYA ÇALIŞAN FETÖ'CÜLER YAKALANDI

İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanlığı, Yunanistan'ın Volos kentindeki ölü balıkların deniz yüzeyini kapladığı 27 Ağustos'tan bu yana devam eden temizlik çalışmalarına rağmen bölgede yaşanan ekolojik felaket ve yoğun kötü kokunun kamu sağlığı üzerinde yaratığı endişe ile bunun yerel ekonomide ve turizmde neden olduğu zarar dolayısıyla kentte 1 ay olağanüstü hal ilan edilmesine karar verdi. Yetkililerden bölgedeki sahillerde yüzülmemesi ve balık tutulmaması uyarısı geldi.

YUNANİSTAN'DA ÖLÜ BALIK KABUSU

Yunanistan'a bağlı Volos sahilinde 27 Ağustos'tan bu yana binlerce ölü balık denizi örttü. Yunan basınında yer alan haberlere göre konuya ilişkin açıklamalarda bulunan uzmanlar, ölen balıkların tatlı su balığı olduğunu ifade etti. Öte yandan uzmanlar, yaklaşık bir haftadır bölgede meydana gelen toplu balık ölümlerinin çevredeki akarsularla denize varan tatlı su balıklarının tuzlu deniz suyuna uyum sağlayamamasından kaynaklandığını ileri sürdü.

DENİZDE ÖLÜ BALIKLARDAN ÖRTÜ: TUZLU SU MU KATLETTİ?

Diğer taraftan edinilen bilgiye göre olaya ilişkin görüntülerin sosyal medya üzerinden yayılmasının ardından savcılık, bölgede deniz suyu kirliliğini ve balıkların ölüm sebebini tespit etmek amacıyla soruşturma başlattı.

BİNLERCE ÖLÜ BALIK DENİZE VE SAHİLE ÖRTÜ OLDU BİNLERCE ÖLÜ BALIK DENİZE VE SAHİLE ÖRTÜ OLDU

Editör: Huri Kaptan