Gündem Haberleri

KENAN IŞIK'IN OĞLU 10 YILLIK BİTKİSEL HAYAT SÜRECİNİ ANLATTI

İstanbul'da özel bir hastanede 76 yaşında hayatını kaybeden Kenan Işık'ın cenazesi sabah saatlerinde ailesine teslim edildi. Ardından hastaneden alınan Kenan Işık'ın cenazesi ilk tören için Atatürk Kültür Merkezine getirildi. Usta sanatçının oğlu 10 yıllık bitkisel hayat sürecini anlattı.

Abone Ol

Geçirdiği beyin kanaması sonrası 10 yıl komada kalmasının ardından hayatını kaybeden Kenan Işık için Atatürk Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Kenan Işık'ın kardeşi Mehmet Cengiz Işık ve gelini Burcu Akar, ünlü sanatçıyı anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Kenan Işık'ın oğlu Ahmet Işık, 10 yıllık süreçte neler yaşadıkları anlattı. Ahmet Işık, 10 yıldır sağlık durumu merak edilen ancak aile mahremiyeti nedeniyle fazla bilgi alınamayan süreçle ilgili şunları söyledi:

ANNEM ÇOK ZORLUK YAŞADI

Çok üzgünüz. Söyleyecek başka bir söz bulamıyorum. Nurlar içinde yatsın. 10 yıl zordu. Hem maddi manevi, hem duygusal hem de psikolojik anlamda çok zor bir süreçti. En çok da en yakınında olduğu için annem çok zorluk yaşadı. Biz de hep destek olmaya çalıştık. Yanına gittik, konuştuk. Hayatı anlattık. Sohbet ettik. Sevdiği müzikleri dinlettik. Sevdiği, ilgilendiği filmleri vs. izlettik. Onu hayata dahil tutmaya çalıştık."

Usta sanatçının diğer oğlu Mehmet Işık ise babasının Anadolu ve Türk kültürünü sanatının merkezine koyduğunu belirterek, "Sahnelediği oyunlarda, Moliere olsun Sophocles olsun Shakespeare olsun, hepsini Anadolu'nun ruhu ile harmanlayarak insanımıza yol gösterdi. Sanatının ve kişiliğinin zenginliği, samimiyeti ve sahiciliğiyle bütün memleketimizin gönlü oldu. Hayatının en büyük tutkusu olan sanatı ile hem ailesine bakma fırsatı buldu hem de ülkesinin insanına fayda sağladı. Şu an bu sahneden kendisine minnetimi sunarken eminim hepiniz aynı minnet duygusu içerisindesinizdir. Babamın ruhu huzur içindedir. Nur içinde yatsın." ifadelerini paylaştı.

Araçtan indirilen Kenan Işık'ın Türk bayrağına sarılı tabutu yakınları tarafından sahneye taşındı.

Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kenan Işık'ın eşi Beril Işık, çocukları Ahmet ve Mehmet Işık, kardeşi Mehmet Cengiz Işık, torunu Doruk Işık, Burcu Akar, tarihçi İlber Ortaylı, sanatçı Zafer Algöz ile yakınları katıldı.

10 YILDIR KOMADA OLAN USTA SANATÇI KENAN IŞIK'IN BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ 10 YILDIR KOMADA OLAN USTA SANATÇI KENAN IŞIK'IN BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ