TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef yarışmasına farklı teknikleri ve lezzetleri öğretmek amacıyla çağrılan Bedri Usta izleyenlerden tam not aldı.     Acılı ve acısız kebapta usta bir isim haline gelen Bedrettin Aydoğdu, yarışmacılara fırında patlıcan kebabı tarifi verdi.

Kebaplarıyla ünlü olan Bedri Usta, 28 Eylül Cumartesi akşamında MasterChef’e konuk oldu. Asıl adı Bedrettin Aydoğdu olan Bedri Usta, 7 yaşında göç ettiği Adana’da “Doğuştan Kebapçı” olarak anılmasına sebebiyet verdi.

BEDRİ USTA KİMDİR?

Bedri Usta lakaplı Bedrettin Aydoğdu, 1970 tarihinde Mardin Altıyol köyünde doğdu. Aslen Mardinli olan Bedri Usta, 54 yaşındadır. Henüz 7 yaşında göç ettiği Adana’da “Doğuştan Kebapçı” olarak anılmakta. Türk mutfağının en usta kebapçılarından biri olarak anılan Aydoğdu, azmi ve yeteneği ile Türkiye'nin önde gelen kebap ustaları arasında yer aldı.

Bedri Usta kimdir

Bedri Usta, 1992 senesinde kardeşleriyle beraber Adana Yüzevler Kebapçısı'nı kurarak iş hayatına atıldı. İstanbul’a ilk gelişinde zor şartlar altında hayatına devam ederek bazı dönemlerde köprü altında uyumak zorunda kaldı.

Ünlü şarkıcının konserine öksürük krizi engeli! Sahneye çıkamadı Ünlü şarkıcının konserine öksürük krizi engeli! Sahneye çıkamadı

14 yaşında evlenerek Adana’ya dönen Bedri Usta, tekrardan İstanbul’a dönerek dürüm satmaya başladı ve kazandığı paralarla işini kısa sürede büyüttü. İstanbul’daki ilk şubesini Kadıköy'de açarak kebapçılıkta müthiş bir başarı kazandı ve şimdilerde yurt dışındaki şubelerle Türk kebabını bir marka haline getirmenin peşinde.

Bedri Usta, 2022 yılında çıkardığı “Ustalıkla Pişer Hayat” adlı kitabıyla esnaflığın inceliklerini, ustalığın sırlarını, baba olmayı, ailenin önemi ve yemek kültüründen bahsetti.

Editör: Tolga Murat