Semih Çelik ilk önce Eyüpsultan’da kendisinin yaşamış olduğu evde Ayşenur Halil’i daha sonrasında da Fatih’teki Edirnekapı surlarında İkbal Uzuner’in kafasını keserek aşağıya attı. İşlediği cinayetler sonrasında Çelik’in kendiside intihar etti.

Milyonlarca kişi Semih Çelik hakkında detaylara ulaşmaya çalışırken yaşananlar sonrasında Çelik’in babası Adem Çelik ve İkbal Uzuner’in babası Hasan Uzuner’in emniyet yetkililerine verdiği ifadeler ortaya çıktı.

NAMAZ KILIYORDU

Adem Çelik tarafından verilen ifadede Semih Çelik’in pandemi dönemi öncesinde Oğuz Can Polat Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuduğunu ve o dönemlerde de 16 yaşına kadar imanlı birisi olduğundan söz etti. Konu üzerinden örneklerde bulunan Çelik, oğlunun namaz kıldığını hatta kendisine 'Neden namaz kılmıyorsun, cehennemde yanacaksın' dediğini de söyledi.

13 polisin şehit olduğu bombalı terör saldırısıyla ilgili DEM Parti Iğdır İl Başkanı gözaltına alındı 13 polisin şehit olduğu bombalı terör saldırısıyla ilgili DEM Parti Iğdır İl Başkanı gözaltına alındı

Baba Çelik, Semih Çelik’in lise üçüncü sınıfta bazı değişikliklere girdiğini ifade ederek okulun rehber öğretmeninin anneyi arayarak, Çelik’in başka bir öğrenciden uzak durmasını istediğini de sözlerine ekledi. Verilen son bilgilerde oğlunun evde devamlı olarak bilgisayarda vakit geçirdiğini ve odasına annesi veya ablası girdiğinde telaşlanarak bilgisayarını kapattığını söyledi.

İkbal Uzuner

Baba, Semih Çelik’in liseyi okumak istemediğini ve sonraki yıllarda da açık öğretimden liseyi bitirdiğini belirtti.

Adem Çelik, "1 Mart 2022 tarihinde oğlunun okul arkadaşı İkbal Uzuner’in annesinin, eşini arayarak 'Senin oğlun benim kızımın beynini yıkamış, beraber intihar edeceklermiş' dediğini" sözlerine ekledi.

KASAP OLMAK İSTİYORDU

O günün akşamında oğlunun bir halı sahada intihara teşebbüs ettiğini söyleyen Çelik, bunun için çocuk şubede ifade verdiğini, Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi’nde tedavi gördüğünü, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’ne sevk edilerek üç hafta yattığını, sonrasında ise tedavi takiplerine devam ettiğini belirtti. Fakültedeki bir doktorun psikoloji ilacı yazdığını ancak oğlunun bunları kullanmadığını söyleyen Çelik, oğlunun kasap olmak istediğini de belirtti.

1 yıl kadar öncesinde oğlunun odasında bazı korkutan resimler gördüğünü de söyleyen baba, Semih Çelik’in yaklaşık 2 yıldır uyuşturucu madde kullandığını da itiraf etti.

Editör: Tolga Murat