Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı saldırıların ardından en çok da Antalya, Rusların göç merkezi oldu. Ruslar'ın en çok tercih ettiği il konumunda olan Antalya'da her geçen gün farklı alanlarda sorunlar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Antalya Valiliği’nin paylaştığı ağustos ayı verilerine göre, kentteki 128 bin 103 yerleşik yabancı sayısından 32 bin 450’si Rusya Federasyonu, 20 bin 73’ü Kazakistan, 15 bin 272’si Ukrayna, 10 bin 754’ü Kırgızistan olmak üzere Sovyetler Birliği’nden ayrılan ülkelerin vatandaşları olarak bilinen BDT ülkeleri vatandaşlarına ait.

ANTALYA'DA "KAYIT DIŞI EĞİTİM SEKTÖRÜ" PEYDAH OLDU!

Antalya’da, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan izinli faaliyet gösteren Konyaaltı, Muratpaşa ve Alanya ilçelerinde uluslararası nitelikte 3 Rus okulu olduğu biliniyor. Öte yandan BDT ülkelerinden gelerek Antalya’ya yerleşenlerin çocukları da bu okullarda veya Türk okullarında eğitim-öğretim görüyor.

MENTEŞE'DE OKUL ÖNCESİ EĞİTİM FARKINDALIĞI: 17 FARKLI STAND KURULDU MENTEŞE'DE OKUL ÖNCESİ EĞİTİM FARKINDALIĞI: 17 FARKLI STAND KURULDU

24 Şubat 2022 tarihinde patlak veren Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yoğun göçle Antalya’ya akın eden bu nüfusun birçok sektörde ortaya çıkan kayıt dışı faaliyetleri, eğitim sektöründe de kendini gösteriyor.

KAÇAK RUS OKULU KARARI YARGIDA

Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan inceleme sonucunda ilk aşamada ortaya çıkan iki kaçak Rus okuluna yönelik verilen kapatma kararı sonrası biri kapatılırken, diğeri mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldı.

RUHSATLARI OYUN EVİ OLAN KAÇAK RUS OKULLARI

Covorking Kids Katyusha Çocuk Oyun ve Aktivite Geliştirme Merkezi'nin Konyaaltı Belediyesi’nden alınan oyun evi adı altındaki ruhsatla kaçak okul faaliyeti yaptığı tespit edildi. Yürütmeyi durdurma kararı alan merkezin hukuki ve idari süreçleri devam ederken 2 Eylül Pazartesi günü Rusya’daki okullar gibi dersbaşı yaptığı öğrenildi.

KAÇAK RUS OKULLARINDAN RUSYA İLE EŞ ZAMANLI KAÇAK DERSBAŞI!

NTV'de yer alan habere göre Antalya Özel Okullar Platformu sözcüsü ve ATSO meclis üyesi Kenan Çelik, Rusya’da her yıl okulların 1 Eylül’de açıldığını, bu sene pazar gününe denk gelmesi nedeniyle 2 Eylül Pazartesi günü yeni eğitim-öğretim döneminin başladığını belirterek Konyaaltı’ndaki Covorking Kids Katyusha Çocuk Oyun ve Aktivite Geliştirme Merkezi’nin tıpkı bir okul gibi bu sabah itibarıyla kaçak olarak dersbaşı yaptığını açıkladı.

"KAÇAK OKUL FAALİYETİ TÜM SEKTÖRE BÜYÜK ZARAR VERİYOR"

Çelik, velilerin tıpkı normal okula götürür gibi merkeze çocuklarını bıraktıklarını ve bunun görüntülendiğini ifade ederek Antalya’daki kaçak okul faaliyetinin tüm sektöre büyük zarar verdiğini, bir an önce bu kaçak okulların kapatılması gerektiği yönünde yetkililere çağrıda bulundu.

Editör: Huri Kaptan