Polatgiller'in tahliye kararı; Dilan Polat'ın ardından Engin Polat da serbest Polatgiller'in tahliye kararı; Dilan Polat'ın ardından Engin Polat da serbest

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir Konak’taki yağış sırasında elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüyle ilgili soruşturmada, 29 kişi hakkında gözaltı talimatı verildiğini bildirdi.

Bakan Tunç, X hesabından yaptığı paylaşımda, “İzmir’in Konak ilçesinde sağanak yağıştan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılan 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Soruşturma kapsamında, bilirkişi ön raporuna göre olayda sorumlukları belirlenen 29 kişi hakkında gözaltı talimatı verilmiştir” ifadelerini kullandı.

Alsancak Elektrik

KABLOLAR 50 SANTİM AŞAĞI ÇEKİLDİ

İzmir’de 2 kişinin yaşamını yitirdiği yerde yapılan incelemenin ardından belediye ve elektrik firması yetkilileri, alanı normale döndürmek için çalışma başlattı. Çalışma ile yer altındaki kablolar 50 santim daha aşağı çekilecek.

Olayın yaşandığı bölgeye gelen elektrik firması yetkilileri ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, bölgede incelemelerde bulunmuştu. Yetkililer, ilk olarak kanalizasyon çevresinde elektrik kaçağının olduğu şüphesiyle kazı çalışması yapmıştı. Ekipler, yine bölgede de cihazlarla elektrik kaçağı olup olmadığını kontrol etmişti.

İncelemelerin ardından başlanan çalışmayla yer altındaki kablolar 50 santim daha aşağıya çekilecek. Daha sonra belediye yetkilileri tarafından kazı yapılan alan kapatılınca bölgedeki ulaşım da normale dönecek. Çalışmalar tamamlandıktan sonra ise bölgedeki elektrik kesintisi son bulacak.

ELEKTRİK AKIMINA KAPILARAK CAN VEREN İNANÇ ÖKTEMAY GÖZYAŞLARIYLA DEFNEDİLDİ ELEKTRİK AKIMINA KAPILARAK CAN VEREN İNANÇ ÖKTEMAY GÖZYAŞLARIYLA DEFNEDİLDİ

Editör: Haber48 Editör