Hakimler Savcılar Kurulu (HSK), bugün Yargıtay üyelikleri için toplandı. Toplantı sonucuna göre Yargıtay'a sekiz yeni üye seçildi. Buna göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, İzmir Karşıyaka Başsavcısı Ali Rıza San, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) Daire Başkanı Osman Kiper, İstanbul BAM Üyesi Murat Boylu, İzmit Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Murat Çağlak, HSK Genel Sekreter Yardımcısı Murat Pala ve İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Cengiz Doğan, Yargıtay'ın yeni üyeleri oldu.

Dediğini yaptı: Merih Demiral’ın Bozkurt işaretli heykelini diktirdi! Dediğini yaptı: Merih Demiral’ın Bozkurt işaretli heykelini diktirdi!

Yeni Yargıtay üyeliklerinden boşalan koltuklara, HSK tarafından daha sonra atama gerçekleştirilecek.

ADALET BAKAN YARDIMCISI AKIN GÜRLEK BAŞSAVCI OLARAK ATANDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcası Şaban Yılmaz’ın yerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek atandı.

AKIN GÜRLEK KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA? 

1982 yılında Nevşehir’de dünyaya gelen Akın Gürlek, 2005 tarihinde Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 

Birçok il ve ilçelerde hakim olarak görev yapan Gürlek, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevini yürüttü. Daha sonra Akın Gürlek, danıştay üyeliğine atanan Uğur Kuş’un yerine 1 Haziran 2022 tarihinde Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak göreve geldi.

AKIN GÜRLEK EVLİ Mİ, KAÇ ÇOCUĞU VAR?

2 Ekim 2024 tarihi itibarıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanan Akın Gürlek evli ve 1 çocuk babasıdır. 

Editör: Huri Kaptan