Gündem Haberleri

İş yerlerini kurşunlayan organize suç örgütü üyesi 23 kişi yakalandı

İstanbul'da iş yerlerini kurşunlayan organize suç örgütü üyesi 23 şüpheli düzenlenen Kuyu-30 operasyonları kapsamında yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Halkımızın desteğiyle organize suç örgütlerinin kökünü kazıyacağız. Sokaklarımızda barınamayacaklar. Hepsini tek tek yakalayıp, adalete teslim edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Loading...

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul'un Sultangazi, Eyüpsultan, Bakırköy, Bağcılar ve Ataşehir ilçelerinde "Kuyu-30" operasyonlarının düzenlendiğini bildirdi.

23 ŞÜPHELİ YAKALANDI 

Bakan Yerlikaya, operasyonlar kapsamında kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, işyeri kurşunlanması, ikamet kurşunlanması, rüşvet, tehdit, mala zarar verme, genel güvenliğin kasten tehlikeye düşürülmesi ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işledikleri tespit edilen 23 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Yerlikaya, "Halkımızın desteğiyle organize suç örgütlerinin kökünü kazıyacağız. Sokaklarımızda barınamayacaklar. Hepsini tek tek yakalayıp, adalete teslim edeceğiz." dedi.

Yerlikaya, şüphelilerin, 31 Aralık 2023'te Sultangazi'de yaşanan silahlı çatışmada bir kişinin yaralandığı ve bir kişinin de öldüğü olay ile haziran ile eylül ayları arasında Bakırköy'deki rüşvet, farklı tarihlerde Ataşehir, Bağcılar ve Sultangazi'deki iş yerlerine silahlı saldırı, 15 Ekim'de ise Eyüpsultan'daki bir iş yerine el bombalı saldırı eylemlerine karıştıklarını kaydetti.

SİLAH VE UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonlarda 5 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı tüfek, 3 çelik yelek ile muhtelif miktarda esrar ve sentetik uyuşturucu ele geçirildiğini aktaran Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polis ekiplerini tebrik etti.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">İstanbul’da iş yerlerlerini kurşunlayan organize suç örgütü üyesi 2️⃣3️⃣ şüpheli yakalandı❗️<br><br>Sultangazi, Eyüpsultan, Bakırköy, Bağcılar ve Ataşehir ilçelerinde düzenlenen “KUYU-30” operasyonlarında;<br>📍Kasten Öldürme,<br>📍Kasten Öldürmeye Teşebbüs,<br>📍Kasten Yaralama, <br>📍İşyeri… <a href="https://t.co/i5MyBONmI3">pic.twitter.com/i5MyBONmI3</a></p>&mdash; Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) <a href="https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1840614030844817550?ref_src=twsrc%5Etfw">September 30, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>