Gündem Haberleri

INSTAGRAM'A TÜRKİYE'DEN ERİŞİM ENGELİ

Binlerce kullanıcı sahibi olan sosyal medya platformu Instagram'a BTK tarafından erişim engeli getirildi.

Abone Ol

Tüm dünyadan milyonlarca kullanıcıya ev sahipliği yapan sosyal medya platformu Instagram, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kararı ile bugün iletişime kapatılırken neden ve ne kadar süreyle erişim olmadığı hakkında henüz resmi kurumlarca bilgilendirme yapılmadı. 

İran, Hamas lideri İsmail Haniye'nin ölümünün ardından taziye mesajları yayımlayan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, X'te yaptığı paylaşımda, Instagram tarafından taziye mesajlarının engellendiğini ifade etmişti. 

Yazdığı taziye mesajının bir paragrafında "Ayrıca, Heniye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir" demişti. 

Yayımlanan mesaj sonrasında ise sitenin sorgulama sayfası üzerinden erişim engeli aldığı görüntülendi. Bugün iletişime kapatılan sosyal medya platformu Instagram'ın neden kapatıldığı ve ne zamana kadar kapalı kalacağı bilgisi BTK ve resmi kurumlar tarafından henüz bildirilmedi.