Fethiye

"İNCİRİN MUĞLALI KADINLARLA YOLCULUĞU" PROJESİ KAPSAMINDAKİ HASAT DÖNEMİNDE SONA GELİNDİ

Fethiye'deki İncirköy Mahallesi’nde yürütülen "İncirin Muğlalı Kadınlarla Yolculuğu" projesi kapsamında kadın çiftçiler, ürünlerini ambalajlayarak satışa hazır hale getirirdi. Proje kapsamındaki hasat döneminde sona gelindi.

Abone Ol

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Fethiye'nin İncirköy Mahallesi’nde hayata geçirilen "İncirin Muğlalı Kadınlarla Yolculuğu" projesi kapsamında meyve hasadı ve kurutma işlemleri başarıyla tamamlandı. Proje kapsamında, İncirköylü kadın çiftçiler, elde ettikleri ürünleri kendi elleriyle ambalajlayıp satışa hazır hale getirdi.

KADINLARIN EKONOMİK BAĞIMSIZLIKLARINI ARTIRMAK HEDEFLENDİ

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün başından bu yana kadın çiftçileri desteklediği proje ile bölgedeki kadınların ekonomik bağımsızlıklarını artırmak ve yerel iktisadi kalkınmayı teşvik etmek amaçlandı.

BEREKETLİ BİR SEZON OLMASI BEKLENİYOR

Öte yandan yerli ürünlerin tanıtımına katkıda bulunan bu girişim ile kadın çiftçiler için bol kazanç ve bereketli bir sezon geçirmesi beklenirken projenin, bölgedeki tarımsal üretim ve kadın istihdamına önemli katkılar sağlamaya devam etmesi hedefleniyor.