MUĞLA'DA YANAN YERLER İMARA MI AÇILIYOR? SELÇUK ÖZDAĞ'DAN YANGINLAR SONRASI FLAŞ İDDİA MUĞLA'DA YANAN YERLER İMARA MI AÇILIYOR? SELÇUK ÖZDAĞ'DAN YANGINLAR SONRASI FLAŞ İDDİA

Yerkesik Mahallesi'nin kırsal kesimlerinde yaşayan 50 yaşındaki Halise Yılmaz, çocuklarının eğitimi için iki yıldır her gün büyük bir fedakarlık örneği sergiliyor. Yılmaz, bölgede sosyal aktivite imkanlarının sınırlı olması nedeniyle çocuklarını daha iyi bir eğitim ortamına kavuşturmak için her sabah 40 kilometre mesafedeki Gençlik Merkezi'ne gitmek üzere yola koyuluyor.

"ÇOCUKLARIMIN EĞİTİMİ İÇİN HER ŞEYİ YAPARIM"

Yılmaz, güne erken başlayarak çocuklarına kahvaltı hazırlayıp Merkez'e gitmek için otobüse biniyor. Her gün toplamda 80 kilometre yol kat eden fedakar anne, "Çocuklarımın eğitimi için elimden geleni yaparım. Bulunduğumuz bölgede yeterli aktivite olmadığı için sabahları yumurtamı kaynatıp, kahvaltılık malzemelerimi hazırladıktan sonra 40 kilometre mesafede bulunan Merkeze otobüs ile geliyorum. Bir anne olarak çocuklarımın eğitimi için her şeyi yaparım" dedi.

Örnek davranışı ile kırsal bölgelerdeki çocukların eğitimine dikkat çeken Yılmaz bir anne olarak gösterdiği fedakarlıkla çevresindekilere ilham vermeye devam ediyor.

Kaynak: İHA