ŞEHİT YÜZBAŞI CENGİZ TOPEL AKDENİZ FIRTINASI TATBİKATI'NDAN NEFES KESEN GÖRÜNTÜLER! ŞEHİT YÜZBAŞI CENGİZ TOPEL AKDENİZ FIRTINASI TATBİKATI'NDAN NEFES KESEN GÖRÜNTÜLER!

İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı’nda iki gün önce başlayan ve yerleşim yerlerine sıçrayan orman yangını devam ediyor. Ekipler, günün ilk ışıklarıyla havadan tekrar müdahale başladı.

Sosyal medyaya yansıyan bir fotoğraf adeta 2024 İzmir Yangınları'nın simgesi oldu. Tire'de çekildiği tahmin edilen fotoğrafta bir ailenin yangın karşısındaki çaresizliği görülüyor. Yangın söndürme çalışmalarına katılan baba, kızı ve gözyaşları içindeki anne yangından geriye kalan acıyı o kadar güzel özetlemiş ki, sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı.

ALEVLER 10 KATLI APARTMANA SIÇRADI

Karşıyaka'da ormanlık alanda başlayan yangın 40 saati aşkın süredir devam ediyor. Rüzgarın etkisiyle yangın 10 katlı bir apartmanın çatısına sıçradı.

Zübeyde Hanım mahallesinde de bir sitede bulunan 10 katlı apartmanın çatısına kıvılcımlar sıçradı. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekiplerin hızlı bir şekilde müdahale etmesiyle birlikte yangın kısa sürede söndürüldü. Apartman sakinlerinin ise tedbir amacıyla tahliye edildiği öğrenildi.

YANAN EVLER OLDU

Yangın bazı noktalarda yerleşim yerlerine sıçradı. Ekipler, evlere sıçrayan yangına müdahale ederken bazı evler de yanarak kül oldu. Tedbir amacıyla 1 köy ve yangına yakın bazı evler dün akşam tahliye edildi.

İZMİR'DEKİ ORMAN YANGINLARININ SEBEBİ BELLİ OLDU, ALEVLERE MÜDAHALE SÜRÜYOR İZMİR'DEKİ ORMAN YANGINLARININ SEBEBİ BELLİ OLDU, ALEVLERE MÜDAHALE SÜRÜYOR