Gündem Haberleri

Hulusi Üstün neden öldü? Avukat Hulusi Üstün kimdir, aslen nereli?

Türkiye’de tanınmış avukatlar arasında yer alan Hulusi Üstün, 50 yaşında hayatını kaybetti. Çanakkale’nin Biga ilçesindeki bir otel odasında ölü bulunan Üstün’ün vefatı sonrasında soruşturma başlatıldı. Peki, Hulusi Üstün neden öldü?

Abone Ol

Türkiye’nin tanınmış avukatları arasında yer alan Hulusi Üstün, 50 yaşında yaşamını kaybetti. Hukuk camiasını yasa boğan bu haber, mesleki yaşamı boyunca adaletin savunucusu olan Üstün’ün ailesi kadar sevenlerini ve meslektaşlarını üzüntü getirdi.

Çanakkale’nin Biga ilçesindeki bir otel odasında ölü bulunan Hulusi Üstün’ün vefatı ile ilgili olarak Biga İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı. Silivri’de hazine avukatı olarak görev yapan Üstün, mesleki kariyeri boyunca insan hakları, ceza hukuku ve ticaret hukuku gibi alanlarda da önemli davalar gördü.

HULUSİ ÜSTÜN KİMDİR?

Hulusi Üstün, 1974 yılında Silivri’de doğru. Aslen de Silivrili olan Üstün hem avukatlık hem de yazarlık yapıyordu. Silivri Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni başarıyla bitirdi.

Evli ve 2 çocuk babası olan Hulusi Üstün, çeşitli dergi ve gazetelerde hukuk, edebiyat, tarih ve kültür konulu yazılar yayınlarken uluslararası sempozyumlarda Kafkasya ve Balkanlar konulu bildiriler yayımladı. Bir çok öykücülük ödülü alırken kamu idarelerinde idare hukuku alanında danışmanlık görevlerinde bulundu.