Harry Potter serisini 4. kitabı ve aynı zamanda filmi olan Ateş Kadehi milyonlarca insan hitap etti. Pek çok kişi Ateş Kadehi’nin neden kaldırıldığını merak ederken tamamen bu önemli konuya kayıtsız kalamadı.

Ateş Kadehi kitabı Harry'nin Üçbüyücü Turnuvası'na katılması ve Voldemort'un geri dönüşüne şahit olması gibi önemli olaylardan bahsediyordu. Serinin karanlık yönlerinin belirginleştiği bir dönemi ele aldığından fazlaca bir tartışma konusu olmuştur.

HARRY POTTER 4. ATEŞ KADEHİ NEDEN KALDIRILDI?

ABD'nin Tennessee eyaletinde bulunan bir Katolik okulunda Harry Potter serisinin kitapları tamamen yasaklandı. Okulda görev alan bir papaz Harry Potter’in kitaplarında yer alan büyü ve lanetlerin gerçek olduğunu söyleyerek bu büyülerin bazı şeytani ruhları uyandırma potansiyeline sahip olabileceğinden bahsetti. Bu gerekçe doğrultusunda okul yönetimi kitapların öğrenciler üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği endişesi ile Harry Potter kitapları kaldırıldı.

Kızıl Goncalar 2. sezon ne zaman? 30 Eylül bu akşam Kızıl Goncalar yeni bölüm var mı? Kızıl Goncalar 2. sezon ne zaman? 30 Eylül bu akşam Kızıl Goncalar yeni bölüm var mı?

Harry Potter 4. Ateş Kadehi

Bu hikaye Harry'nin dördüncü yılını Hogwarts'ta geçirmesini konu almaktadır. Prestijli Üç büyücü Turnuvası düzenlenir ve Harry, yaşı küçük olmasına rağmen bir şekilde turnuvaya katılmak durumunda kalır.

Editör: Tolga Murat