KAYBOLAN VATANDAŞ İÇİN BODRUM’DA GENİŞ ÇAPLI ARAMA BAŞLATILDI KAYBOLAN VATANDAŞ İÇİN BODRUM’DA GENİŞ ÇAPLI ARAMA BAŞLATILDI

CHP’de Muğla Büyükşehir ve ilçelerinde belediye başkan adayları netleşti. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Muğla’nın 13 ilçesinin altı tanesinde CHP’li belediye başkanları var. 31 Mart 2023 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesinde Muğla’da aday a ayı yoğunluğu yaşandı. Muğla’da Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün yanı sıra Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar’da aday adaylığı başvurusu yapmadı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı başvurusu yaptı.
Muğla ilçelerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı saymazsak mevcut belediye başkanları içerisinde aday adayı başvurusu yapmayan tel belediye başkanı Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar oldu.
Muğla’da Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca bir dönem daha belediye başkanlığı için süresi içinde aday adayı başvurularını yaptılar.
Kendisi ile telefonda görüştüğümüz Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar “1,5 dönemdir Datça Belediye Başkanlığı görevini sürdürüyorum. Bu dönem aday olmama kararı aldım” dedi. Genel Merkez görev verirse kabul eder misiniz? Sorusunu yönelttiğimiz Uçar “Ben CHP’liyim diyen hiç kimse görevden kaçmaz. Ben aday olmama kararı aldım. Fakat Genel Merkezim bana aday olacaksın derse olurum. Görevden kaçmam” dedi 

Kaynak: iha