Gündem Haberleri

Gülşah Durbay kimdir, kaç yaşında, evli mi? Hayatı, eğitimi, kariyeri

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le yasak aşk iddialarına adı karışan Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay konuya ilişkin açıklamalarının ardından gündem oldu. Gülşah Durbay kimdir, kaç yaşında, evli mi? Eğitimi, kariyeri hayatı... İşte Gülşah Durbay hakkında merak edilen soruların yanıtları haberimizde...

Abone Ol

Adı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yasak aşk iddialarına karışan ve kürtaj yaptırdığı öne sürülen Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay söz konusu iddialara sert yanıt vererek kolon kanseri ameliyatı olduğunu duyurdu. Durbay açıklamalarının ardından gündem oldu. Manisa'nın ilk kadın Belediye Başkanı olan 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Şehzadeler Belediye Başkanı seçilen Gülşah Durbay, kimdir, kaç yaşında, evli mi? Eğitimi, kariyeri, hayatı araştırılmaya başlandı.

GÜLŞAH DURBAY KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Manisa'da 4 Ocak 1988'de dünyaya gelen Gülşah Durbay, ilk ve orta öğrenimini memleketi Manisa'da tamamladı. Durbay, 2011 yılında Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 

NE MEZUNU? EĞİTİMİ, MESLEĞİ, KARİYERİ 

Akademik kariyerine Manisa Celal Bayar Üniversitesinde ekonomi ve finans alanında doktora yaparak devam eden Durbay, bir yandan da özel sektörde yöneticilik görevinde bulundu. Durbay, gıda güvenliği, iş güvenliği, kalite ve strateji konularında şirketlere danışmanlık hizmeti verirken aynı zamanda siyasi hayata atılarak CHP Manisa Gençlik Kollarında aktif olarak görev yaptı.

MANİSA'NIN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI 

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Şehzadeler Belediye Başkanı seçilerek hem partisi hem de şehri için bir ilke imza atan Gülşah Durbay Manisa'nın ilk kadın belediye başkanı oldu. 
Durbay'ın medeni hali bekar ve çocuğu yoktur.