İzmir'in Gaziemir ve Buca ilçeleri arasında çıkan orman yangınına müdahale tüm hızıyla sürüyor. Yangının Adnan Menderes Havalimanı'na yakın olması ve yükselen yoğun duman nedeniyle bir süre aksayan uçak seferleri normale döndü. İzmir’in Buca ilçesindeki orman yangını, Sarnıç Mahallesi’ndeki yerleşim yerlerine yaklaşarak endişe yarattı. Ancak ekiplerin zamanında ve etkili müdahalesi sayesinde alevlerin yerleşim yerlerine tehdidi önlendi.

85 (1)-1

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'NIN İRAN SORUMLUSU SALİHA AKBIYIK MİT TARAFINDAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'NIN İRAN SORUMLUSU SALİHA AKBIYIK MİT TARAFINDAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

ZAFER MAHALLESİ'NDE GECE BOYU MÜCADELE

Zafer Mahallesi'nde dün çıkan yangına müdahale gece boyunca aralıksız sürdü. İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler ve itfaiye görevlileri, rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangının yayılım hızını kontrol altına almayı başardı. Yangına müdahale ederken şehit olan orman işletme müdürü için bir tören düzenlendi. Yangın komuta merkezinden insansız hava aracıyla (İHA) da takip edilen yangına gece görüşlü dört helikopterle destek verildi. Ekiplerin yoğun çabaları sonucu, alevlerin yerleşim yerlerine ulaşması önlendi.

8545

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE DEVAM EDİYOR

Yangını kontrol altına alma çalışmaları hem havadan hem de karadan devam ediyor. İzmir Valisi Süleyman Elban, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yangında çalışan ekiplerin sayısı ve kullanılan araçlar hakkında bilgi verdi. Elban, açıklamasında yangına müdahalede 7 uçak, 23 helikopter, 2 treyler çekici, 98 arazöz, 19 su tankeri, 1 paletli traktör, 21 tonajlı tanker, 8 dozer, 13 TOMA, 69 yunus timi, 26 trafik ekibi, 98 sivil ekip, sağlık ve itfaiye ekipleri ile 2172 personelin yer aldığını belirtti.

BERGAMA VE FOÇA'DAKİ YANGINLAR KONTROL ALTINA ALINDI

İzmir Valisi Elban, ayrıca Bergama ve Foça'daki yangınların kontrol altına alındığını ve bu bölgelerde soğutma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Yangınlarla mücadele devam ederken, ekiplerin gösterdiği özverili çalışmalar kamuoyunun takdirini topladı.