Kurucu Müdür Aşkın Turan’a göre Final Okulları Ortaca Kampüsü’nde eğitim görmek için fazlasıyla sebep var. “Eğitimin bütün bileşenleriyle çok yönlü bir şekilde uğraş vermekteyiz.Önceliğimiz okulumuzdan içeriye giren öğrencilerin donanımlı bir birey olmalarına katkı sunmak amacıyla toplum bilinci yüksek, çevresine duyarlı ve kendine güvenen öğrenciler yetiştirmeyi” hedeflediklerini ifade eden Turan’ın verdiği bilgiye göre, 70’i öğretmen toplamda 104 kişilik bir kadroyla bu yıl 606 öğrenciye kapılarını açmış durumda.
Pandemiye rağmen sadece nicelik değil nitelik olarak üst düzeyde eğitim
Pandemi sürecinde yaşanan olumsuzluklarda okulların ilk kapanan kurumlar olmasının yanlışlığına işaret eden Turan, aldıkları aksiyonlarla sorunu aşmayı bildiklerini ve pandemi sonrasında bıraktığı derin izleri çocukların okullarına dönüşlerinde anladıklarını ifade ederken başarı çıtasını nasıl yukarıya taşıdıklarının ipuçlarını da şu sözlerle verdi. “Her anlamda başarı odaklı anlayışla hareket ederek kendi içimizde oluşturduğumuz Final Maker sistemiyle çağın gereklerine göre yön bulabilen, yenilikçi anlayışla süreci yönetmeye başladık. Kimi öğrencilerimiz akademik başarıyla öne çıkarken bazı çocuklarımızda içten gelen motivasyonla geleceğini şekillendirecek bir ressam veya müzisyen de olabiliyor ki biz bu eğilimdeki öğrencilerimize de ders saatleri dışında okulumuzu açık tutuyoruz. ”
Kampüste yabancı dil ağırlıklı eğitim
Öğrencilerin dünyayla kolay entegre olabilmesi için yani bir anlamda “dünya çocuğu” olmaları için kampüste iki yabancı dil üzerinden eğitim verilmekte. İngilizce’nin yanı sıra bölgenin turistik potansiyeli dikkate alındığında bazı öğrenciler Almanca bazı öğrenciler de Rusça öğreniyor.
Yapay zekadan robotik kodlamaya
Kurumda hem yapay zeka hem de robotik kodlamaya yönelik atölye çalışmalarının olması öğrencilerin yeni dünya düzenine uyum sağlamalarına fazlasıyla yardımcı oluyor. Öğrenciler robotik kodlamada bilişim teknolojileriyle entegre edilen atölyelerle farklı vizyonlara sahip oluyor.