Avrupa genelinde hayata geçirilen ve yerel yönetimlerce desteklenen Avrupa Hareketlilik Haftası'nda, Fethiye'de de sürdürülebilir kentsel ulaşımı teşvik etmek ve sağlıklı yaşam bilincini artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Fethiye'deki vatandaşlar farkındalık oluşturmak amacıyla bisikletleriyle pedal çevirdi. 

Fethiye'de Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinlikleri Bisiklet Turu Ile Tamamlandı (3)

FETHİYE'DE AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ BİSİKLET TURUYLA TAMAMLANDI

Hafta boyunca düzenlenen etkinliklerde çevre dostu ulaşım alışkanlıklarının yaygınlaştırılması amaçlandı. Etkinliklerin finali, sahil bandında düzenlenen bisiklet turu ile tamamlanırken katılımcılar, trafiğe kapatılan güzergâhta Cahit Gündüz Caddesi’nden Beşkaza Meydanı’na pedal çevirdi. 

BEŞKAZA MEYDANI RENKLİ ETKİNLİKLERE SAHNE OLDU

Bisiklet turunun tamamlandığı Beşkaza Meydanı’nda, Fethiye Belediyesi ve etkinlik sponsorları tarafından katılımcılara ücretsiz kahve ikramı yapıldı. Bisiklet tamiri hizmetleri ve çevre bilgilendirmelerinin yanı sıra katılımcılar DJ performansı ile keyifli anlara tanık oldu.

BAKANLIK "DUR" DEDİ: MUÇEV’İN GÖCEK'TEKİ YAT LİMANI PROJESİNİN ÇED SÜRECİ SONLANDIRILDI BAKANLIK "DUR" DEDİ: MUÇEV’İN GÖCEK'TEKİ YAT LİMANI PROJESİNİN ÇED SÜRECİ SONLANDIRILDI

Fethiye'de Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinlikleri Bisiklet Turu Ile Tamamlandı

ALİM KARACA: GELECEK NESİLLERE SAĞLIKLI BİR YAŞAM SUNMAK İÇİN HAREKETE GEÇİYORUZ

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Fethiye, bisiklet kullanımına çok müsait ilçelerden bir tanesi. Biz de belediye olarak önümüzdeki süreç içinde çok daha farklı noktalarda bisiklet turlarını yaygınlaştırmak istiyoruz. Yarımada’da 13 kilometrelik bir projemiz var. Onunla ilgili Avrupa Birliğinden izin alabilmek için proje ekibimiz çalışmalar sürdürüyor. Hem o bölgede görüşmeler yaptılar hem de onları buraya davet ettik. 

Yine bugün Avrupa Hareketlilik Etkinliği kapsamında burada bir etkinlik yapıyoruz. Ben de belediye başkanı olarak zaman buldukça bu etkinliklere katılmaya çalışıyorum. Şuan burada sadece Fethiye’den değil Manisa, Ankara, Dalaman ve Kaş’tan da gelen arkadaşlarımız var. Karbon salınımını en aza indirmek ve gelecek nesillere temiz çevre bırakmak adına bu etkinlikleri önemsiyorum. Bu tarz etkinlikleri hem kendimiz hem de katılım sağlayan halkımız ile devam ettirmeye çalışacağız. Fethiye Belediyesi olarak bu tarz etkinliklere katılmaya, destek vermeye devam edeceğiz.  

Fethiye'de Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinlikleri Bisiklet Turu Ile Tamamlandı (2)

BELEDİYE BAŞKANINDAN KATILIMCILARA TEŞEKKÜR

Ben burada siz basın mensuplarının aracılığıyla bugün etkinliğimize katılan ama Fethiye’mizden ama ülkemizin farklı noktalarından gelen bütün vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum."

"FETHİYE'MİZDE FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN HEP BİRLİKTE BİSİKLETLERİMİZLE PEDAL ÇEVİRDİK"

Belediye Başkanı Karaca tamamlanan etkinliklerin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Fethiye'mizde farkındalık oluşturmak için hep birlikte bisikletlerimizle pedal çevirdik. Hava kirliliğini azaltmak, doğamızı korumak ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir yaşam sunmak için harekete geçiyoruz."

Editör: Huri Kaptan