Fethiye

Fethiye haberleri: Fethiye'de gezilecek yerler

Fethiye gezilecek yerler listesi en önemli turizm merkezlerinden biri olan Fethiye’de tatil planı yapanlar için önemlidir. Fethiye haberleri konusunda kendine özgü coğrafyasını bünyesinden barındıran bölge doğal güzellikleri ile bilinir.

Abone Ol

Fethiye gezilecek yerler, yaz tatilinde plan yapanlar açısından son derece önemli olup turizm merkezi olarak lanse edilen bölgedeki doğal güzellikler görülmeye değerdir. Fethiye haberleri ile burayı ziyaret edecekler açısından büyük bir hayranlık kazandıracak koylar, plajlar, adalar ve tarihi yapı akıllara kazınacaktır.

ÖLÜDENİZ

Ölüdeniz, Fethiye’nin bir simgesi gibidir. Eşsiz doğasının yanında durgun suları ile de bir tatil cenneti olan bu yer tarihte Likyalılar için de ışık ve güney diyarıydı. Önemli doğal güzelliklerden biri olan Ölüdeniz’e her yıl milyonlarca turist akın etmektedir. En başta rüzgar sörfü ile su kayağı, wakeboard ve kite sörfü gibi bir çok farklı spora elverişli olan bu bölge dünyanın en güzel kumsallarını barındırır.

LİKYA YOLU

Likya Yolu, Fethiye’de Antalya iline kadar uzanan 535 kilometrelik bir yürüyüş yolunu temsil eder. Türkiye’nin en uzun yürüyüş rotası olan bu yer Kaş'tan Patara'ya, Demre'den Adrasan'a kadar bünyesinde pek çok antik kenti barındırır. Zorluk derecelerine göre düzenlenen yürüyüş parkurlarında yeni yerler keşfetmek mümkündür.

KELEBEKLER VADİSİ

Kelebekler Vadisi, Likya Yolu üzerinde yer alan benzersiz bir koy manzarasına sahiptir. 350 metreye kadar uzanan sarp kayalıklarda 80’den fazla kelebek türüne rastlamak mümkündür. Doğasıyla buraya gelen ziyaretçileri kendisine hayran bırakan Kabak Koyu’da bu kısımda yer alır.

BABADAĞ

Babadağ, yamaç paraşütü dendiğinde akla gelen ilk lokasyonda bulunur. Ölüdeniz’in eşsiz manzarasında benzersiz bir deneyim yaşamak isteyenler bu bölgeyi tercih eder. Yamaç paraşütü konusunda deneyimi olmayanlar için de profesyonel hocalar vardır. 

KAYAKÖY

Kayaköy, Fethiye’de antik dünyanın en önemli merkezlerinden biri olup Karmylassos'un kalıntıları üzerine inşa edilmiştir. Kurtuluş Savaşı’nın sonrasında Rumlardan kalan bu bölge; taş evleri, mistik atmosferi ve etkileyici manzarası ile büyüler. At safarilerinden doğa yürüyüşlerine kadar pek çok alternatifin yapılacağı bu yerde M.Ö. 4. yüzyıldan kalan lahit mezarlarda ziyaret edilebilir.

HİSARÖNÜ

Hisarönü, Ölüdeniz’in turistik mahallerindendir. Çam ormanlarının arasında saklı bir cennet olan bu yer; otantik çarşıları, butik otelleri ve şirin kafeleri ile buraya gelenleri cezbeder. Keyifli ve bir o kadar da eğlenceli geçen bir günün ardından soluğu Hisarönü’nün sokaklarında alabilir ya da çarşısından alışveriş yapılabilir. Bölgede her yaş grubuna göre binicilik eğitimleri ile at safarileri düzenlenir.

SAKLIKENT KANYONU

Saklıkent Kanyonu, Fethiye’ye 43 kilometre kadar uzaklıktadır. Avrupa’nın ikinci büyük kanyonu olan bu yere her yıl yüz binlerce turist gelir. Doğa harikası olan bu bölgede yürüyüş parkurlarında keşfe çıkılabilir veya bu gibi sularında serinlenebilir ya da nehir raftingi yapılabilir.

PAPATUR ÇARŞISI

Papatur Çarşısı, Fethiye’nin en eski yerleşim yerlerindendir. Cumbalı ve çiçekli evlerin sıralandığı dar sokaklar bir mahalle havasını andırır. Hediyelik eşyaların çokça bulunduğu bu yerde bol köpüklü kahve eşliğinde manzaranın tadı çıkarılabilir.

CENNET KOYU

Cennet Koyu, mavi ile yeşilin ortak noktasında olup el değmemiş güzelliklere sahiptir. Kayalıklarla çevrili olan bu koya ulaşım biraz zor olduğundan doğasını kolaylıkla korunmuştur. Kristal berraklığını andıran denizi ve yemyeşil doğasında kamp yapmak mümkündür.

GİZLİKENT ŞELALESİ

Gizlikent Şelalesi, çam ağaçları ile çevrili doğal bir güzellikten ibarettir. Fethiye’ye sadece 47 kilometre uzaklıkla olan bu şelalenin çevresinde kurulu salıncak ve hamaklarda dinlenmenin yanında yürüyüş yollarında trekking yapabilir veya seyir teraslarında manzaranın tadı çıkarılabilir.