Ferdi Tayfur'un mirası ailesini karıştırdı!
Yakın zamanda hayatını kaybeden sanatçı Ferdi Tayfur'un sahip olduğu bilinen Marmaris'teki 'ada', banka hesapları ve kiralık kasası vasiyetnamesinde yer almadı. Sanatçının yakınları tespit yapılmasını istedi.
Usta sanatçı Ferdi Tayfur'un ölümünün ardından başlayan miras krizi büyüyerek devam ediyor. Vasiyetnamede Ferdi Tayfur'un geri kalan mirası için 6 kanuni mirasçısından beşinin vasiyetnamede adı geçmezken vasiyetnamede Tayfur'un esas mirası olarak görülen Marmaris'teki 'ada', banka hesapları ve kiralık kasasının akıbeti bilinmiyor.
HaberTürk'ün haberine göre, vefatından 76 gün önce hazırlandığı öğrenilen vasiyetnamesinde Ferdi Tayfur’un bazı taşınmaz mallarını torunlarıyla TSK, Darüşşafaka Cemiyeti ve LÖSEV’e bırakmayı arzuladığı kayda geçmişti.
Marmaris Adliyesi 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde okunan Ferdi Tayfur'un vasiyetine göre; Darüşşafaka Cemiyeti'ne Marmaris Beldibi'ndeki iki daire ve İstanbul'un Fatih ilçesindeki bir daire. LÖSEV'e (Lösemili Çocuklar Vakfı) Yalova'nın Çınarcık ilçesi Esenköy bölgesinde bulunan 8 villa, TSK'ya (Türk Silahlı Kuvvetleri) Bolu'nun Mudurnu ilçesindeki bir daire bağışlanması istendi.
Ferdi Tayfur'un geri kalan mirası için 6 kanuni mirasçısından beşinin vasiyetnamede adı geçmediği, adı geçen tek kanuni mirasçısı olan en küçük oğlu Ferdi Taha Tayfur’a, yeğeni Nilüfer Gözalıcı’nın oğlu Emirhan’dan da az pay düştüğü anlaşıldı.
MİRASININ EN DEĞERLİ PARÇALARI KAYIP
Ferdi Tayfur’un bilinen en değerli taşınmazları ve telif haklarının da vasiyetnameye konu edilmemesi de tartışmayı yakından izleyenlerce şaşırtıcı bulunuyor.
Özellikle vefatına kadar yaşadığı Marmaris’te ‘Ada’ olarak bilinen deniz kenarındaki evi ve arsasıyla banka hesapları, taşınmaz ve teliflerden elde edilen gelirlerin toplandığı ve kendisinin yaşamı süresinde harcama yaptığı banka hesapları, kiralık kasalarının akıbeti bilinmiyor.
Ferdi Tayfur’un mirasçılarını mirastan mahrum bırakacak bir işlem yapmadan servetini yeğenine bırakması kararın özgür iradeyle alınıp alınmadığı tartışmasını da yakınları nezdinde gündeme getirdi. Habibe Ümyani Demir'den doğan oğlu Timur Turanbayburt'un bağışladığı böbrekle hayata tutunduğu bilinen Ferdi Tayfur’un bakımını üstlenen Nilüfer Gözalıcı’nın bu süreçte çocuklarını, babalarından uzak tutmaya çalıştığı da dile getirilen bir diğer iddia oldu. Bu kadar maddi imkâna karşın tedavi sürecini konforlu hale getirecek girişimde bulunulmaması da öne sürülen bir başka iddia.
İKİ ÇOCUĞU MİRAS TESPİTİ İSTEDİ
Öte yandan vasiyetnamenin açıldığı duruşma sonrasında, Ferdi Tayfur’un eski eşi Zeliha Tayfur'un, Habibe Timur Turanbayburt, Tuğçe Tayfur Aydın ve Ferdi Taha Tayfur'un mirastan hariç tutulmasına çalıştığını, mahfuz hisselerine el konulmaya gayret edildiğini ve bunları Nilüfer Gözalıcı ile birlikte planladıklarını kabul ettiği öne sürüldü.
Bu arada kanuni mirasçılar; Timur Turanbayburt ile Tuğçe Tayfur Aydın'ın mirasın tespitini talep ettiği öğrenildi.
Bakmadan Geçme
![Bakan Işıkhan'dan bayram ikramiyeleri ile ilgili açıklama: 'Çalışma yapacağız'](https://i.haber48.com.tr/c/60/832x468/s/dosya/haber/bakan-isikhan-dan-bayram-ikram_1739281173_NyCkdM.jpg)
![Özel ve Bahçeli arasında sürpriz telefonlaşma!](https://i.haber48.com.tr/c/60/832x468/s/dosya/haber/ozel-ve-bahceli-arasinda-surpr_1739280331_2OKiWT.jpg)
![Bodrum Belediyesinin Kültür ve Doğa Gezileri, Pedasa Antik Kenti'nden başladı](https://i.haber48.com.tr/c/60/832x468/s/dosya/haber/bodrum-belediyesinin-kultur-ve_1739280134_VU3ayR.jpg)
![Milas Belediyesinden tarımsal destek Üreticilere fidan dağıtımı yapılacak](https://i.haber48.com.tr/c/60/832x468/s/dosya/haber/milas-belediyesinden-tarimsal-_1739278919_rbYJwG.jpg)
![Didim ve Çeşme'de korkutan görüntü: Deniz yüzlerce metre çekildi!](https://i.haber48.com.tr/c/60/832x468/s/dosya/haber/didim-ve-cesme-de-korkutan-gor_1739273723_3opQ0l.jpg)
![Muğlalılar müjde! Suya yüzde 25 indirim](https://i.haber48.com.tr/c/60/832x468/s/dosya/haber/muglalilar-mujde-suya-yuzde-25_1739273118_3FjRXD.jpg)