Evde bakım maaşları için Temmuz 2024 ödemeleri ve oranları netleşti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu ay toplam 4,1 milyar TL'lik evde bakım yardımının hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldığını açıkladı. Şu anda 555 bin vatandaş bu yardımdan faydalanıyor.

PARALAR HESAPLARA YATTI

Geçtiğimiz hafta memur maaşlarına yapılan zamların ardından, evde bakım maaşlarının da artacağı duyurulmuştu. Temmuz ayında evde bakım yardımı, Ocak-Temmuz dönemi için başvuru sahiplerine aylık 7.608 TL olarak ödenirken, Temmuz memur maaş katsayısındaki güncelleme ile bu rakam 9.077 TL'ye çıkarıldı. Artışlı ödemeler Ağustos ayında yapılacak.

BAKAN VEDAT IŞIKHAN KADIN İSTİHDAM FUARI İÇİN MUĞLA'YA GELDİ BAKAN VEDAT IŞIKHAN KADIN İSTİHDAM FUARI İÇİN MUĞLA'YA GELDİ

9 BİN 77 TL'YE ÇIKTI

Bakan Göktaş, "Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 4,1 milyar TL yardım sağladık. Engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımlarımızı şeffaf ve sürdürülebilir bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.