Spor Haberleri

Eski milli basketbolcu Asım Pars intihar etti! Asım Pars kimdir? Nasıl öldü? Nerede hayatını kaybetti?

Eski milli basketbolcu Asım Pars'ın Bosna Hersek'teki aile evinde cansız bedeni bulundu. 48 yaşında hayatını kaybeden Pars'ın intihar ederek yaşamına son verdiği öğrenildi. Kariyeri boyunca; milli forma ile EuroBasket 2001'de final oynamış eski milli sporcu, Türkiye'de Galatasaray, Fenerbahçe ve Anadolu Efes gibi birçok önemli kulüpte forma giymişti.

Abone Ol

A Milli Basketbol Takımı'nın eski oyuncularından Asım Pars'ın Bosna Hersek'in Tuzla kantonundaki Tojsici Mahallesi'ndeki aile evinde cansız bedenine ulaşıldı. 48 yaşındaki Asım Pars'ın intihar ettiği bildirildi.

KENDİNİ ASARAK İNTİHAR ETTİ

Tuzla Kantonu İçişleri Bakanlığı Emniyet Müdürlüğünden gelen açıklamada, "Bugün saat 10.40 civarında Kalesija Polis Karakolu, Asım'ın Tojsici'de bulunan evinde intihar ettiğine dair bir ihbar aldı. Polis memurları, Asım'ın kendini asarak intihar ettiğini doğruladı." ifadeleri yer aldı. Açıklamada, intiharın nedeninin daha sonra belirleneceği aktarıldı.

12 DEV ADAMIN KADROSUNDA YER ALDI

Asım Pars, EuroBasket 2001'de final oynayarak 12 Dev Adamın kadrosunda yer almış, Türkiye'de Galatasaray, Tuborg, Ülkerspor, Tofaş, Fenerbahçe, Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka, Türk Telekom, Mersin ve Erdemirspor formalarını da giymişti.

ASIM PARS KİMDİR? 

Bosna asıllı Türk basketbolcu Asım Pars 1 Nisan 1976 tarihinde dünyaya geldi. 2.13 metre boyunda ve 105 kilo ağırlığında olan basketbolcu pivot pozisyonunda görev yaptı. Asıl ismi "Asim Paščanović" olan basketbolcu ülkede çıkan savaş nedeniyle 1993 yılında Türkiye'ye geldi.

KARİYERİ

Basketbolcu, Galatasaray ve Tuborg'da kendini geliştirerek Türk vatandaşlığı aldı. Türkiye milli forması ile EuroBasket 2001'de final oynayan Asım Pars, Türkiye'de Galatasaray, Tuborg, Ülkerspor, Tofaş, Fenerbahçe, Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka, Türk Telekom, Mersin ve Erdemirspor formalarını giydi.
2006-2007 sezonu başında Rusya Ligi takımı Lokomotiv Rostov'a transfer olan Asım Pars, 2007-2008 sezonunda Pınar Karşıyaka takımına transfer oldu.

ÖLÜMÜ

Asım Pars'ın 23 Eylül 2024 tarihinde Bosna Hersek'teki aile evinde cansız bedeni bulundu. 48 yaşında hayatını kaybeden Pars'ın intihar ederek yaşamına son verdiği öğrenildi.