Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü ile Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan komisyon, bölgede faaliyette olan tüm tesislere ziyaret gerçekleştirerek ayrıntılı incelemeler yaptı.

SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ELE ALINDI

Komisyon, su kaynaklarının daha verimli kullanımı, üretim süreçlerinin iyileştirilmesi ve bölgenin ekosistemine uyumlu sürdürülebilir üretim yöntemleri üzerine değerlendirmelerde bulundu. Diğer yandan, mevcut sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde duruldu. 

EŞEN ÇAYI'NIN ÜLKE EKONOMİSİNE KATKISINI ARTIRMA HEDEFİ

Eşen Çayı'nın balıkçılık potansiyelinin artırılması için uygulanabilir stratejiler görüşüldü. Eşen Çayı'nın ülke ekonomisine olan katkısını artırmak ve doğal kaynakların sürdürülebilir şekilde korunmasını sağlamak adına çalışmaların devam edeceğini belirten yetkililer, bölgede yetiştirilen alabalıkların, hem iç piyasa hem de ihracat için önemli bir kaynak oluşturduğunu vurguladı.

Eşen Çayı bölgesindeki söz konusu inceleme çalışması, balıkçılık sektöründe verimliliği artırmaya yönelik adımların yanı sıra çevresel sürdürülebilirliği güçlendirmeyi amaçlıyor.

Kaynak: İHA