Ekonomi Haberleri

'Emekliye yüzde 70 zam' dedi: Cem Küçük 2025 yılı maaşlarını açıkladı

İktidara yakınlığıyla tanınan Gazeteci Cem Küçük, yeni yılda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem asgari ücretlilere hem de emeklilere yapacağı maaş zammını açıkladı. Küçük, 2025 maaş zamlarının yüzleri güldüreceğinden söz etti.

Abone Ol

Asgari ücret ile emekli maaş zamları için geri sayım devam ederken iktidara yakın olan Gazeteci Cem Küçük son rakamları verdi. Maaş artışları konusunda Erdoğan’ın inisiyatif kullanabileceğinden söz eden Küçük, yılbaşı için müjdeyi verdi.

Son olarak 31 Mart yerel seçimlerinde Erdoğan ve AK Parti’nin emeklilerden büyük bir darbe yediğini hatırlatan Küçük, emeklilerin açlıktan nefesini koktuğunu söyleyerek, "Emekliler bir buçuk iki yıldır iyi değiller. AK Parti bunun bedelini seçimde ödedi" dedi.

Küçük, "Tayyip bey en az 5 puan artırır" ifadelerine yer verirken Erdoğan’ın asıl sürprizinin emeklilere olacağını söyledi. Emeklilerin 1,5-2 yıldır durumlarının iyi olmadığından söz eden Küçük, "Cumhurbaşkanımızın emeklilere iyileştirme yapacağını düşünüyorum" sözlerini sarf etti.

Küçük sözlerine, "Şu anda bir öğretmen 48 bin TL alıyor. Emekli bir öğretmen 28 bin TL alıyor. Arada yüzde 70'lik bir fark var. Çalışan öğretmen tabi ki 48 bin TL alsın ama emekli öğretmen de en az bir 35 bin TL alsın ki sorun çözülsün. O yüzden emeklilere sayın Erdoğan'dan bir seyyanen zam veya bir iyileştirme bekliyorum" ifadelerine yer verdi.