Ekonomi Haberleri

Emekliye yüzde 25'lik refah payı geliyor! En düşük emekli maaşı 15 bin TL'yi aşıyor

Yılbaşına sayılı günler kala emekli maaşlarına gelecek olan zam miktarı gündemde ilk sırada yer alırken bunun enflasyon ve refah payı eklenince en düşük 15 bin TL civarlarında olması bekleniyor. İşte, 2025 en düşük emekli maaşı miktarı…

Abone Ol

Yeni yıla az bir zaman kala emeklilerin zam maaşı yakından takip edilmeye başlandı. Son olarak geçtiğimiz Temmuz ayında en düşük emekli maaşı miktarı 12 bin 500 TL’ye kadar ulaşırken enflasyon ve refah payı ile birlikte bu rakama 2 bin 500 TL daha eklenmesi hedeflenmekte.

Son 6 aylık enflasyon rakamlarının büyük önem taşıdığı emekli maaşlarının yanında hükümet tarafından belirlenecek refah payının da eklenmesi rakamı 15 bin TL seviyesine kadar çekecek. Yıllık enflasyon rakamı da dikkate alındığında bu rakam 17 bin TL seviyelerine kadar gelebilecek.

Emekliye 5 bin TL şoku! 29 Ekim'de ikramiye verilecek mi? Emekliye 5 bin TL şoku! 29 Ekim'de ikramiye verilecek mi?

Zamlara ilave olarak ise refah payı uygulamasının dahil edilmesi ile beraber en düşük emekli maaşının 15 bin 625 TL olacağı konuşuluyor.

İŞTE 2025 EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI

Emekli maaşlarında olası bir yüksek artışın yanı sıra kök maaşlar üzerinde de yeni bir düzenleme yapılacağı belirtiliyor. Halihazırda kök maaşı 10 bin TL olan bir emeklinin fark ödemesi ile birlikte 15 bin TL almasına da kesin gözüyle bakılıyor.

Şu ana kadar emekli maaşlarının kesin olarak hesaplanabilmesi için Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım, Aralık aylarındaki enflasyon oranlarının açıklanması gerekiyor.