Ekonomi Haberleri

Emekliye 5 bin TL şoku! 29 Ekim'de ikramiye verilecek mi?

Emekli vatandaşlar 29 Ekim’e az bir zaman kala tıpkı geçen sene olduğu gibi 2024 yılında Cumhuriyet Bayramı’nda 5 bin TL ikramiye alıp almayacaklarını merak ediyor. Bu konuda Mehmet Şimşek’ten gelen son dakika açıklaması biraz can sıkıyor. Peki, emekliler 29 Ekim’de ikramiye alacak mı?

Abone Ol

Emekliler bundan tam 1 yıl önce 29 Ekim 2023 tarihinde 5 bin TL ikramiye almış ve bu az da olsa maaşlara katkı sağlamıştı. Yeniden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın yaklaşmasıyla beraber emekli ikramiyeleri bir kez daha gündem oldu.

Geçtiğimiz yıl Cumhuriyet’in 100. yılı nedeniyle emekli vatandaşlara 5 bin lira ikramiye verilmiş ve ilk olarak çalışmayan emekliler için gerçekleştirilen bu ödemeler tüm emeklilere ödenmişti. Bu sene de Cumhuriyet Bayramı’na adım adım yaklaşılırken 29 Ekim’de emekli ikramiyesi verilip verilmeyeceği merak edilir oldu.

29 EKİM’DE EMEKLİLERE İKRAMİYE VAR MI?

Bu sene 2024 yılı içerisinde emekli vatandaşlara Ramazan ve Kurban Bayramı’nda toplamda 6 bin TL’lik bir ikramiye ödemesi gerçekleştirildi. Ancak geçen sene 29 Ekim tarihinde emeklilere verilen 5 bin TL değerindeki ikramiyenin sadece Cumhuriyet’in 100. Yılına özel olarak ödendiği ve bu rakamın 2024 yılında ödenmeyeceği açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2023 yılında emeklilere verilen 5 bin liralık ikramiyenin 29 Ekim 2024 tarihinde ödenmeyeceğini söyledi.