Sınırsızlık Meydanı'nda Tüm Emeklilerin Sendikası Muğla şubesinin çağrısıyla basın açıklaması gerçekleştirildi. Kitle adına açıklamayı Adil Eroğlu okudu.

Eroğlu, 2024 yılının ilk 6 aylık enflasyon rakamlarının TÜİK tarafından açıklandığını belirterek, bu hesapların güvenilir olmadığını ve emeklilerin yaşam standartlarını düşürdüğünü vurguladı.

Açıklamada, iktidarın enflasyon hesaplamalarının gerçekçi olmadığını, bu nedenle maaşların dizayn edilmek istendiğini ifade eden Eroğlu, "Bu hesaplar yıllardır gerçekliliğini yitirmiş, emeklileri ölüm sınırında yaşamaya mahkûm etmiştir" dedi.

Temmuz ayında yapılacak maaş artışlarının yeterli olmadığını söyleyen Eroğlu, memur emeklilerine yapılacak yüzde 20'lik artışın kayıpları karşılamaktan çok uzak olduğunu belirtti.

AÇLIKLA TASARRUF OLMAZ

Eroğlu, enerjiye yapılan yüzde 38'lik zammın ve düşük enflasyon hesabıyla halkın kandırıldığını dile getirdi. Hükümetin tasarruf politikalarını eleştirerek, "Emeklileri ve asgari ücretle çalışanları aç bırakarak tasarruf yapılamaz. Bizler açlıktan ölmemek için direniyoruz" şeklinde konuştu.

Ayrıca, emeklilere ulusal büyümeden pay verilmediğini, memurlara yapılan seyyanen artışın emeklilere de yapılması gerektiğini ifade eden Eroğlu, acil olarak emekli maaşlarına 15 bin liralık seyyanen artış yapılmasını talep etti. Sağlığa erişimin kolaylaştırılması gerektiğini belirten Eroğlu, sağlıkta ücret ödemelerinin kaldırılmasını istedi.

Büyükşehir ve Menteşe belediye başkanlarından mahalle ziyaretlerinde adil hizmet sözü Büyükşehir ve Menteşe belediye başkanlarından mahalle ziyaretlerinde adil hizmet sözü

Kaynak: Evrensel