Datça

DATÇA'DA ORMANLARI YAKAN HAİN KISKIVRAK YAKALANDI, ALEVLER SÖNDÜRÜLDÜ

Datça Gerence Koyu'nda dün akşam üzeri ormanlık alanda çıkan yangın havadan ve karadan yoğun müdahaleleri sonucu kontrol altına alındı. Olayın sabotaj olduğu ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangına sebebiyet veren şahsın yakalandığını açıkladı.

Abone Ol

Datça'nın Kızılbük mevkii Domuzçukuru bölgesindeki Gerence Koyu dün saat 17.00 sularında yanmaya başlamıştı. Ormanlık araziden yükselen dumanları gören bölge halkı ve tatilciler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmiş ve kısa sürede yangın alanına gelen ekipler, alevlere müdahale etmeye başlamıştı.

Karayolu ile ulaşımı zor olan bölgedeki yangın, yangın söndürme uçakları ve helikopterlerinin de desteğiyle kontrol altına alındı.

Datça Kayamakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "Domuzçukuru mevkinde meydana gelen orman yangını kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları devam ediyor. Yeşil vatan için canla başla çalışan tüm ekiplerimize teşekkür ederiz" denildi.

YANGIN SABOTAJ KAYNAKLI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yatağan, Ula ve Datça ilçelerimizdeki orman yangınlarına sebebiyet verdiğinden şüphelenilen 3 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

"Yatağan’da 2 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır.  Yatağan Yava Mahallesinde çıkan yangına ilk belirlemelere göre arıcıların neden olduğu tespit edilmiştir.

Datça’da ise Batır Kızılbük mevkiinde çıkan orman yangınına sebebiyet verdiği değerlendirilen 1 şüpheli yakalanmıştır.

Ormanlarımız milli servetimizdir. Geleceğimiz olan evlatlarımıza bırakacağımız en değerli mirastır."

SDF