• Haberler
  • Datça
  • Datça'ya bahar müjdesi! Badem ağaçları çiçek açtı

Datça'ya bahar müjdesi! Badem ağaçları çiçek açtı

Ülkenin pek çok yerinde kar yağışı ve soğuk havaların etkisinin sürdüğü Şubat ayında Datça'daki badem ağaçları çiçek açtı. Adeta beyaza bürünen badem ağaçları, görsel şölen sundu.

Bademin üreticisi için ciddi bir gelir kaynağı olduğu ilçede, güneşin kendini göstermesi ve havaların ısınması ile beraber badem ağaçları çiçeklendi.

BAHARIN HABERCİSİ BADEM AĞAÇLARI, HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Türkiye'nin bazı bölgelerinde kar yağışı ve soğuk havanın etkisinin hakim olduğu bugünlerde baharın habercisi olarak kabul edilen ve her sene şubat ayında çiçek açan badem ağaçları, dronla havadan görüntülendi.

BADEM ÇİÇEKLERİNİN AÇMASINDAN SONRA ÇAĞLA HASADINA BAŞLANACAK

Badem bahçelerinin yoğun olarak bulunduğu Palamutbükü ile kırsal Çeşme, Yazıköy, Hızırşah ve Eski Datça Mahalleleri beyaza bürünerek görsel şölen oluşturdu. Badem çiçeklerinin açmasından sonra çağla hasadına başlanacak ilçedeki badem üreticileri, zirai don olmaz ise bu sene çağla hasadının iyi olacağını öngörüyor.

NURLU BADEMİNE COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ

Bademiyle ünlü Datça'da 13 bin 370 dekar alandaki, 372 bin 400 ağaçta badem yetiştiriliyor. 56 badem üreticisinin bulunduğu ilçede dağlık ve çok kısıtlı alanda yetiştirilen ve az miktarda üretildiği için en çok tercih edilen türü olan iri ve standart boyu ile öne çıkan, Datça'nın en meşhur bademi olarak bilinen nurlu bademi, 24 Kasım 2023 tarihinde coğrafi işaret tescili aldı. 
 

Bakmadan Geçme