Dalaman

Dalaman'daki yangına müdahale sürüyor: 85 hane tahliye edildi

Dalaman'da çıkan orman yangınına tüm ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. Yangın nedeniyle tedbir amaçlı olarak iki mahallede 85 hanenin tahliye edildiği açıklandı.

Loading...

Abone Ol

Taşbaşı Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde ormanlık alanda çıkan yangın şiddetli rüzgarın etkisiyle birlikte geniş bir alana yayıldı. Havadan ve karadan süren müdahalelerle alevler kontrol altına alınmaya çalışılırken 85 hanenin ise tedbir amaçlı tahliye edildiği duyuruldu.

MUĞLA VALİSİ AKBIYIK: 85 EVİ TAHLİYE ETTİK

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Taşbaşı ve Elcik Mahallerindeki ormanlık alanda çıkan yangına ilişkin yaptığı açıklamada, "Yangının çıktığı ilk saatlerden itibaren devletimiz tüm imkanları ile sahaya indi. Bölgede etkili olan şiddetli rüzgar söndürme çalışmalarını zorlaştırıyor. Tedbir amaçlı Taşbaşı ve Elcik Mahallelerimizde 85 haneyi tahliye ettik. Ekiplerimiz yangını söndürmek için havadan ve karadan çalışmalarına canla başla devam ediyor" ifadelerini kullandı.

"TÜM GÜCÜMÜZLE MÜCADELEMİZİ ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYORUZ"

Muğla Valiliğinden yapılan son açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

"Dalaman Taşbaşı ve Menteşe Turnalı mahallelerinde meydana gelen orman yangınlarını kontrol altına alabilmek için tüm ekiplerimiz havadan ve karadan mücadele veriyor.

Tüm gücümüzle mücadelemizi aralıksız sürdürüyoruz. Ormanın Kahramanları son alev sönene kadar Yeşil Vatan'ı korumak için fedakarca mücadele ediyor."

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">Dalaman Taşbaşı ve Menteşe Turnalı mahallelerinde meydana gelen orman yangınlarını kontrol altına alabilmek için tüm ekiplerimiz havadan ve karadan mücadele veriyor <br><br>Tüm gücümüzle mücadelemizi aralıksız sürdürüyoruz <a href="https://twitter.com/hashtag/Orman%C4%B1nKahramanlar%C4%B1?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#OrmanınKahramanları</a> son alev sönene kadar <a href="https://twitter.com/hashtag/Ye%C5%9FilVatan?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#YeşilVatan</a>&#39;ı… <a href="https://t.co/fvVltFUNIT">pic.twitter.com/fvVltFUNIT</a></p>&mdash; Muğla Valiliği (@tcmuglavaliligi) <a href="https://twitter.com/tcmuglavaliligi/status/1847201951773036917?ref_src=twsrc%5Etfw">October 18, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>