Muğla'nın Dalaman ilçesinde faaliyet gösteren ve bölgenin bilinen şirketlerinden olan beton firmasının şehir içinde yıllardır çalıştırdığı 'Kalker Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi' hakkındaki iddia ve bilgileri haberleştirmiştik. 26 Ocak 2024 tarihli ilk haberden bu yana geçen süreçte, beton firması sahibi Ramazan G. ve çalışanı Atilla P., Gürkan Ç. (29) ve kardeşi Nadir Furkan Ç.'yi darp etmiş, zorla senet imzalatmış ve Haber48'in kurucusu gazeteci Metin Gire'yi vurması için Gürkan Ç.'yi azmettirmişti. Metin Gire'nin, Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusu ile yargıya da intikal eden süreçte, Gire'yi vurması için azmettirilen Gürkan Ç. 14 Ağustos 2024 tarihinde saat 17:30 sıralarında Metin Gire'nin evinin hemen çaprazında birlikte hareket ettiği bir diğer tetikçi olan arkadaşı Faruk Furkan Y.'yi (26) silahla vurarak yaraladı. Faruk Furkan Y.'yi olay yerine 'paranı vereceğim' vaadiyle kandırıp, vurmak üzere planlayarak çağırdığı öğrenilen Gürkan Ç.'nin, Faruk Furkan Y.'yi ayak ve kol uzuvları da dahil vücudunun 5 farklı noktasından vurarak yaraladığı ifade edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından önce Dalaman Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Faruk Furkan Y.'nin daha sonra da Ortaca Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği, buradaki tedavisinin ardından ise "şu an şikayetçi değilim ve ifade vermeceğim, ifademi savcılıkta vererek şikayetçi olacağım" dediği ve evine gönderilmek üzere taburcu edildiği öğrenildi.

TEKNEDE YANGIN: İKİ KİŞİ DENİZE ATLAYARAK KURTULDU TEKNEDE YANGIN: İKİ KİŞİ DENİZE ATLAYARAK KURTULDU

Faruk Furkan Y.'nin, sosyal medya hesabından ise Gürkan Ç.'ye itafen "Senden şikayetçi olmayacağım. Beni tuzağa düşürdün" gibi ifadelerek kullanarak Gürkan Ç.'ye sinkaflı küfürler yazdığı, intikamını alacağına dair ifadeler kullandığı öğrenildi.

BETON FİRMASIYLA İLGİLİ HABERİN ARDINDAN BAŞLAYAN 'AZMETTİRME' SÜRECİ

Dalaman'da faaliyet gösteren beton firmasının sahibi Ramazan G., Haber48'de yayımlanan 26 Ocak 2024 tarihli ‘Kapukargun’da Çevreye Zarar Veren Ocak Hala Kimin Adına Çalışıyor’ başlıklı ilk haber ve 9 Mayıs 2024 tarihli 'Beton Firmasının Faaliyetine Kim Göz Yumuyor?' başlıklı devam haberinin ardından birlikte çeşitli işler yaptıkları anlaşılan Gürkan Ç.'yi ikinci haberden 1.5 saat sonra Dalaman Sanaayi Sitesi'ndeki beton firması ofisine çağırmış. Burada yapılan görüşme sırasında, Ramazan G.'nin 600 bin TL karşılığında gazeteci Metin Gire'yi silahla vurması için kendisini azmettirdiğini belirten Gürkan Ç., "Konuyu namus olayı gibi gösterin" ifadesi kullanan Ramazan G.'nin ofisinden çıkarak arkadaşı Faruk Furkan Y.'yi yanına almış ve Metin Gire'yi arayarak görüşmek istediğini belirtmişti. Metin Gire ile Ortaca'daki Akbank şubesi önünde buluşan Gürkan Ç. ve Faruk Furkan Y., planladıkları olaydan vazgeçerek Metin Gire'ye sadece darp girişiminde bulunmuş ve fiziksel saldırıyla yetinmişti. Olaydan 4 gün sonra whatsapp uygulaması üzerinden Metin Gire ile iletişime geçen Gürkan Ç., özür dilemiş ve hata yaptığını belirtmişti. Ortak tanıdık ile yaptığı görüşmede ise tüm olayın Ramazan G. tarafından azmettirildiğini belirten Gürkan Ç., olayın silahla vurma olduğunu ancak kendisinin daha sonra bunu yapamayacağını anladığı için darp eylemiyle sınırlı tuttuğunu anlatmıştı. Hatta konuyu Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığı'na kendisinin taşıyacağını ve ifadesinde Ramazan G. ile arasında geçen görüşme dahil tüm süreci anlatacağını belirtmişti.

Ramazan G. Atilla P

BETON FİRMASI SAHİBİNİN İDDİA ETTİĞİ BORCUN 600 BİN TL'Sİ AZMETTİRME BEDELİYMİŞ!

9 Mayıs 2024 tarihli 'Beton Firmasının Faaliyetine Kim Göz Yumuyor?' başlıklı haberin ardından, beton firmasının Dalaman Sanaayi Sitesi'ndeki ofisinde Gürkan Ç. ile görüşen firma sahibi Ramazan G.'nin 600 bin TL azmettirme parası verdiği öğrenildi. Gürkan Ç.'nin, Gazeteci Metin Gire'yi silahla vurmak üzere bu parayı almasına karşılık ofisten çıkınca fikir değiştirerek arkadaşı Faruk Furkan Y. ile birlikte sadece darp eylemiyle sınırlı kalmıştı. Bu durumu kabul etmeyen beton firması sahibi Ramazan G., Dalaman İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görev yaptığı ve eski uzman çavuş olduğu belirtilen Atilla P. ile birlikte Gürkan Ç. ve kardeşi Nadir Furkan Ç.'yi darp etmiş, zorla araca bindirerek tehdit ve şiddet yoluyla 1 milyon 150 bin TL senet imzalatmışlardı. Bununla da kalmayıp Nadir Furkan Ç.'ye ait olduğu belirtilen yaklaşık 2 milyon TL değerindeki aracı da üzerlerine almak istemişlerdi.

Bu konuyla ilgili olarak Gürkan Ç., Ramazan G. ile çeşitli iş ilişkileri olduğunu ve ev alacağı sırada nakite sıkıştığı için Ramazan G.'nin faiz, karşılık vb. bir çıkar olmadan 500 bin TL yardımda bulunduğunu bu parayı da yine 500 bin TL olarak geri ödeyeceği konusunda sözlü olarak anlaştıklarını ifade etmişti. Aradaki 650 bin TL'lik kısmı o dönem ısrarla reddeden Gürkan Ç.'nin aslında Metin Gire'yi silahla vurmak için Ramazan G.'den 600 bin TL aldığı ortaya çıktı. Bu durum ise darp olayında yanında olan suç ortağı ve arkadaşı Faruk Furkan Y. tarafından anlaşılınca, olaylar iki suç ortağının 20 gün arayla bir birine silahlı saldırı eyleminde bulunmasına neden oldu.

Dalaman'daki̇ Beton Fi̇rmasinin Teti̇kçi̇si̇ Ortağini Vurdu (2)

GİRE'Yİ VURMAK İÇİN PARA ALDIĞINI SAKLADI, ARKADAŞI GÜRKAN Ç.'NİN ARACINI TARADI

Para karşılığı silahlı adam yaralama niyetinin adli makamlara yansımasını istemediği için Ramazan G.'den 600 bin TL aldığını saklayan Gürkan Ç.'yi arkadaş çevresi ele vermiş. Faruk Furkan Y., Gürkan Ç. ile ortak arkadaşı olduğu kişilerle yaptığı sohbet sırasında, Gürkan Ç.'nin Metin Gire'yi darp ettikleri gün Ramazan G.'den 600 bin TL azmettirme parası aldığını öğrenince kendisinin de kandırıldığını anlamış. 

Duruma sinirlenen Faruk Furkan Y., Gürkan Ç. ile yaptığı görüşmede darp olayına karıştığı için bu parada payı olduğunu belirtmiş. Gürkan Ç. ise 200 bin TL vereceğini ifade ederek bir süre Faruk Furkan Y.'yi oyalamış. Ancak bu sürecin de bir sonuca varmayacağını anlayan Faruk Furkan Y., yaklaşık 20 gün önce, Dalaman Merkez Camii civarlarında Gürkan Ç.'nin kullandığı 20 ZU 420 plakalı Opel marka aracı pompalı tüfekle taramış. Bu konuyla ilgili olarak Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Ortaca Cumhuriyet Savcılığı'na ifade veren Faruk Furkan Y., Metin Gire'ye yönelik yapılanlara ve yaşanan sürece dair bilgi vermiş.

Dalaman'daki̇ Beton Fi̇rmasinin Teti̇kçi̇si̇ Ortağini Vurdu (3)

SUÇ ORTAKLARI ARASI DÜELLO DEVAM ETTİ

Edinilen bilgiye göre, 14 Ağustos 2024 Çarşamba günü Gürkan Ç.'nin, Faruk Furkan Y. ile telefon üzerinden yaptığı görüşmede 200 bin TL'yi kendisine vereceğini bunun için de Faruk Furkan Y.'yi kendisine ait olan iş yerine çağırdığı öğrenildi. Gürkan Ç.'nin, Faruk Furkan Y.'nin kendisine sürekli sinkaflı küfürler ettiği ve annesine hakarette bulunduğu için önce iş yerinde annesinden özür dilettiği daha sonra "parayı çekmek için bankaya gidelim" dediği iddia edildi. Faruk Furkan Y. ile iş yerinden çıkan Gürkan Ç., arkadaşı Faruk Furkan Y.'yi gazeteci Metin Gire'nin evinin olduğu sokağa getirerek saat 18:30 sıralarında, Gire'nin evinin hemen altında yakın mesafeden vurdu. Gürkan Ç.'nin 5-6 el ateş ettiği ve bunun sonucunda Faruk Furkan Y.'yi vücudunun çeşitli yerlerinden yaraladığı öğrenildi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından önce Dalaman Devlet Hastenesi'ne kaldırılan Faruk Furkan Y. burada ilk müdahalenin yapılmasının ardından Ortaca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavisinin ardından taburcu edilen Faruk Furkan Y.'nin, "şu anda şikayetçi olmak ya da ifade vermek istemiyorum. İfademi savcılığa vereceğim." dediği iddia edildi. 

Olayın ardından, Gürkan Ç.'nin Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığı öğrenildi.

Editör: Haber48 Editör