DALAMAN'DA 'BELEDİYE BAŞKANI SEBEPLİ' SÜRGÜN SÜRECİ EBENİN ZAFERİYLE SONUÇLANDI
Muğla'nın Dalaman ilçesinde 33 yıldır ebe olarak görev yapan Sibel Soltekin'in verdiği mücadele zaferle sonuçlandı.
Geçtiğimiz günlerde, Dalaman Belediye Başkanının akrabasına özel ilgi göstermediği gerekçesiyle Dalaman Devlet Hastanesinde 33 yıldır görev yapan ebenin sürgün edildiği iddia edilmişti.
Sağlık Çalışanları Hak ve Mücadele Derneği tarafından Twitter'dan yapılan paylaşımda, Muğla Dalaman Belediye Başkanının akrabasına doğumhanede özel muamele gösterilmedi diye hakkında soruşturma açılan 33 yıllık bir ebenin 90 km ötede görevlendirme ile sürgüne gönderildiği ifade edilmişti.
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine görevlendirilen ebe Soltekin de yaşadıklarını şu şekilde anlatmıştı:
Daha sonra yapılan bir paylaşım da ise Sibel Ebe’nin sürgününün iptal edildiği belirtildi. Ebe Sibel Soltekin, Dalaman Devlet Hastanesi'ndeki görevine geri döndü.
Sayın başkan biz sana oy verdiysek milletin ekmeğiyle oyna diye vermedik. O koltukta bugün var isen Dalaman halkının sayesinde varsın, halkına zulmet diye oy vermedik. Sayın Cumhurbaşkanımızı kendinize örnek alın O gece gündüz halkına hizmet için mücadele ediyor. Kendine yakışanı yap sayın başkan
Bakmadan Geçme





