Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla dün gece Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre, üç ordu komutanı da değişti.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre ayrıca, Dalaman'da 16. Ana Jet Üs Komutanlığı kuruldu.

Ankara Hava Kuvvetleri Komutanlığı Uçuş Yer Emniyet Değerlendirme ve Denetleme Daire Başkanlığı’nda görev yapan Tuğgeneral Yusuf Karuk, Dalaman'da kurulan 16. Ana Jet Üs Komutanlığı’na atandı. Bu üsse, F-16 filosu ya da filolarının konuşlandırılması planlanıyor.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yapan 117 generalin ataması yapıldı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda 32 amiral, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda ise 38 generalin görev yerleri ve pozisyonları değişti. 1. Ordu Komutanı, 2. Ordu Komutanı ve Ege Ordu Komutanı’nda değişikliğe gidildi.

DALAMAN'DA 3 GÜN ÖNCE KAYBOLAN 90 YAŞINDAKİ ŞERİF DAYAN'DAN ACI HABER GELDİ DALAMAN'DA 3 GÜN ÖNCE KAYBOLAN 90 YAŞINDAKİ ŞERİF DAYAN'DAN ACI HABER GELDİ

EGE ORDU KOMUTANI İRFAN ÖZSERT

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral İrfan Özsert Ege Ordu Komutanı olarak atanırken, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Kemal Yeni ise Özsert’in yerine Genelkurmay 2. Başkanı olarak görevlendirildi.